Rectorul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iaşi, Tudorel Toader, a declarat că de la 1 septembrie şi până acum în instituţie au fost confirmate 15 cazuri de infectare cu noul coronavirus, acesta afirmând totodată că activitatea didactică se va desfăşura "faţă în faţă" doar în proporţie de 30%, notează Agerpres.

„La Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi au fost confirmate pozitiv 15 persoane, asta însemnând 12 angajaţi şi trei studenţi, începând de la 1 septembrie până astăzi. Dintre angajaţi, nouă au fost din categoria personalului administrativ, două cadre didactice şi un cercetător ştiinţific.

Între timp o parte dintre ei au ieşit negativ. Miercuri mai erau confirmaţi pozitiv şapte persoane din rândul personalului administrativ şi doi studenţi de la Drept şi Filosofie. Tot de la 1 septembrie până acum au fost înregistraţi 32 de contacţi pozitivi, care s-au izolat la domiciliu”, a declarat Tudorel Toader.

Acesta a mai spus că în şedinţa Senatului universităţii s-a decis ca seminariile să se desfăşoare şi ele online, la fel ca şi cursurile, în timp ce laboratoarele şi lucrările practice să se desfăşoare în continuare faţă în faţă.

„Am rămas cu o activitate didactică faţă în faţă în procent de 30%, pentru a ne asigura de recunoaşterea europeană a diplomelor de licenţă, cu precădere laboratoare şi lucrări practice. De exemplu, la laboratoare pot chema studenţii prin rotaţie, adică "faţă în faţă" nu înseamnă neapărat prezenţa a 10-20 de studenţi, pot fi şi trei, cinci sau şapte. În Senat s-a decis ca personalul administrativ din secretariatele facultăţilor să poată lucra alternativ în condiţiile cerute de lege, adică o parte dintre ei să asigure permanenţa fizică, o parte lucrau online sau în regim de telemuncă”, a explicat rectorul Tudorel Toader.

FOTO: Agerpres Foto

Sursa foto: Facebook/ Universitatea Alexandru Ioan Cuza

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri