Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, în şedinţa de luni, ca pentru unităţile de învăţământ preuniversitar, cursurile să se desfăşoare în continuare online, cele faţă în faţă fiind suspendate, potrivit Agerpres.

Rămâne obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în spaţiile publice închise şi deschise.

"În unanimitate s-a decis menţinerea măsurilor care se află în vigoare până la 12 noaptea aprobate prin fosta hotărâre", a declarat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Potrivit Digi24, Traian Berbeceanu a mai spus că în ședință s-a discutat și despre măsura închiderii parcurilor pe timp de noapte, dar nu a fost până la urmă adoptată, deoarece „nu poate Comitetul să adopte această măsură, fiind vorba despre prezumtive îngrădiri de drepturi și libertăți”. Prefectul a adăugat că rata de infectare în București este de 3,71 la mie, iar o astfel de măsură ar putea fi luată prin hotărâre de guvern.

Berbeceanu a mai spus că, de mâine, funcționarii Prefecturii Capitalei vor lucra în două ture.

Cu privire la carantinarea unor străzi, primarul general Nicușor Dan a spus că este „o decizie eventuală, o ipoteză”.

„Haideți să nu privim la astfel de scenarii, să privim la măsurile care sunt în vigoare și care urmează să fie menținute în următoarele două săptămâni. Sunt aspecte tehnice, care se iau cu consultarea structurilor de ordine și siguranță publică, cu consultarea medicilor. (...) Nu suntem într-o astfel de situație”, a completat Traian Berbeceanu.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri