Primăria Sectorului 3 vrea să cumpere 39.000 de tablete

Primăria Sectorului 3 anunţă pe SICAP licitaţie în vederea unui acord cadru pentru achiziţionarea a 39.458 de tablete destinate unităţilor de învăţământ, la o valoare totală de până la 39.458.000 lei.

"Autoritatea contractantă organizează procedura de achiziţie în vederea desfăşurării în condiţii optime a procesului educaţional online, prin dotarea unităţilor de învăţământ din Sectorul 3 cu tablete PC. (...) Finanţarea tabletelor se realizează conform Ordonanţei de urgenţă nr. 144/2020, modificată şi completată, privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfăşurării în condiţii de prevenţie a activităţilor didactice aferente anului şcolar 2020/2021 în contextul riscului de infecţie cu coronavirus SARS-CoV-2", se arată în anunţ conform Agerpres.

În medie, Primăria vrea să dea 1000 de lei pentru o tabletă.

În vederea evaluării, componenta financiară va reprezenta 80%, termenul de livrare 10%, iar memoria internă 10% (minim 16 GB).

Durata acordului cadru ar urma să fie de 12 luni.

Citeste si:
Primăria Sectorului 1 a anunțat că va planta 50.000 de arbori
Primăria Sectorului 1 a...

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 27 noiembrie.

Pe 1 noiembrie, Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat proiectul "Creşterea gradului de utilizare a internetului în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din Sectorul 3" şi a cheltuielilor aferente, în vederea finanţării acestuia în cadrul Programului Operaţional Competitivitate, axa prioritară 2 - Tehnologia informaţiei.

Proiectul, care ar urma să aibă o valoare totală de 83.053.210 lei, inclusiv TVA, vizează achiziţionarea a 39.458 de tablete necesare desfăşurării activităţii didactice în mediu online pentru fiecare elev din învăţământul preuniversitar de stat; 2.500 de laptop-uri pentru profesori, 1.500 de tablete grafice pentru profesori; 1.304 camere web pentru dotarea claselor; câte 1.304 de sisteme All in One, proiectoare, ecrane de proiecţie, table interactive şi routere wireless pentru dotarea claselor.

De acest proiect ar urma să beneficieze 45 de şcoli, licee şi colegii din Sectorul 3.

Citeste si:
Nicușor Dan merge la DNA pentru plângerea penală împotriva...
Nicușor Dan merge la DNA...

Sursa foto: Pexels.com
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri