Conform Raportului Comisiei Europene despre statisticile privind siguranța rutieră pentru anul 2019, publicat la data de 11 iunie 2020, România se situează pe ultimul loc al clasamentului.

Astfel, România este cea mai nesigură țară în ceea ce privește siguranța rutieră cu 96 de decese la milionul de locuitori, cifră ce reprezintă aproape dublul mediei UE, care este de 51 de decese la milionul de locuitori. Mai mult, aceste cifre ridicate au impact și la nivel financiar, costurile sociale estimate ale accidentelor de circulație din România, conform Autorității Rutiere Române, fiind în jurul valorii de 1.082.964,44 euro/deces și 168.569,09 euro/accident grav.

În acest sens, ,Ora de Educație Rutieră”, este prima inițiativă educațională de acest gen desfășurată în grădinițele din Capitală, organizat de Asociația EDIT( Asociaţia pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului). Programul s-a desfășurat în perioada cctombrie - noiembrie 2020, în zece grădinițe din Sectorul 3 al Capitalei.

Cursurile practice au o durată de 50 de minute și se desfășoară online, sunt concepute astfel încât să-i antreneze pe copii să participe activ şi vor fi susţinute de echipe formate din psihologi și polițiști, în zece grădinițe implicate în proiect. Cursurile vor fi susținute online, cu implicarea cadrelor didactice, iar fiecare copil și cadru didactic va primi un kit de educație rutieră.

Ce grădinițe au participat la proiect

Grădinițele implicate în proiect sunt: Grădinița nr. 24, Grădinița nr. 255, Grădinița nr. 68, Grădinița nr. 84, Grădinița nr. 86, Grădinița nr. 196, Grădinița nr. 154, Grădinița nr. 191, Grădinița nr. 160, Grădinița nr. 231.

Proiectul ,,Ora de Educație Rutieră la Grădiniță” este finanțat de Primăria Sectorului 3 cu fonduri nerambursabile de la bugetul local, proiect în parteneriat cu Poliția Română, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Ministerul Educației și Cercetării.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri