Hotărâre CNSU: Școala online va face până pe 7 februarie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis prin Hotărârea nr. 2 din 8 ianuarie 2021 ca activitatea didactică a preșcolarilor și a elevilor din unitățile de învățământ din România să se desfășoare în regim exclusiv online doar până la data de 7 februarie 2021.

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat următoarea Hotărâre:

Art.1 - Se propune suspendarea activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line, pentru perioada 11.01.2021 – 07.02.2020.

Art.2 - Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 1.

Art.3 - Se aprobă modificarea componenței Grupului de suport tehnicoștiințific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, conform prevederilor anexei nr. 2.

Citeste si:
Starea de Alertă se prelungește pentru încă 30 de zile
Starea de Alertă se...

Art.4 - Se aprobă majorarea cantităților stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-CoV-2, conform prevederilor anexei, nr. 3.

Art.5 - Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor prevăzute la art. 4, să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul
de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Art.6 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Art.7 - Anexele 1 -3 fac parte integrantă din prezenta hotărâre

Citeste si:
DOCUMENT | A fost actualizată lista statelor din zona galbenă
DOCUMENT | A fost actualizată...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri