Huawei oferă, prin proiectul Bursele ANIS, două burse în valoare de 5.000 de euro fiecare, pentru cursuri ce vizează tehnologii precum Cybersecurity şi Artificial Intelligence. Prin intermediul acestor burse sunt încurajate metodele de predare inovatoare integrate în curricula universitară.

Colaborarea dintre ANIS și Huawei are ca obiectiv principal creșterea calității educaționale, respectiv o forță de muncă bine pregătită pentru realitatea actuală din piața muncii.

Cele două proiecte sponsorizate de Huawei au fost obţinute de Diana-Laura Borza, lector în cadrul Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca, câştigătoare a bursei ML/AI pentru cursul Computer Vision and Deep Learning şi Paul Irofti, lector la Universitatea din București, câştigător al bursei Cybersecurity pentru cursul Sisteme de operare: proiectare și securitate (SOPS).

Acest sprijin vine ca o încurajare pentru pasiunea de care dau dovadă cadrele didactice în parcursul lor profesional. Iar această pasiune reiese şi din parcursul anilor de pregătire şi învăţare. Diana-Laura Borza spune că încă din timpul facultății și-a dorit să rămână în mediul universitar pentru că îi place să predea și să lucreze în cercetare

„Bursa primită o voi folosi pentru a mă perfecționa (înscrierea la workshop-uri, la școli de vară în domeniul viziunii computerizate și pentru o scurtă vizită în interes de cercetare într-un colectiv de la o universitate occidentală). De asemenea, în viitorul apropiat plănuiesc să achiziționez anumite echipamente (o placă grafică GPU), atât mie, cât și studenților care se vor înscrie la opționalul propus, să antrenăm rețele neuronale mai complexe”, spune Diana-Laura Borza.

Conform datelor ANIS (Asociația patronală a industriei de software și servicii), România ocupă locul şase în Uniunea Europeană în privinţa numărului de absolvenţi din IT&C şi poziţia a patra la nivel mondial în privinţa numărului de medalii obţinute la competiţiile academice. Peste 27.000 de studenţi se înscriu anual la facultăţi cu profil tehnologic, iar Huawei va continua şi în acest an să susţină demersurile inovatoare în educaţie la nivel naţional.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri