Vacanţa de primăvară va avea loc în perioada 2 aprilie - 4 mai, pentru a reduce mobilitatea în actualul context epidemiologic, iar Evaluarea naţională se va susţine între 5 şi 8 iulie, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

El a precizat, totodată, că evaluarea la clasa a II-a va fi programată în cursul lunii mai, scrie Agerpres.

"Pentru ca perturbările să fie minime, am propus o serie de modificări în structura anului şcolar. (...) Propunând o vacanţă de primăvară care să înceapă în data de 2 aprilie până în data de 4 mai, această vacanţă va cuprinde perioada Sărbătorilor Pascale, fie că vorbim de Sărbătorile Pascale Catolice în data de 4 aprilie, fie că vorbim de cele ortodoxe în data de 2 mai. Vacanţa de primăvară - prelungită cu trei săptămâni, începând cu data de 2 aprilie până pe data de 4 mai. În acest fel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii prin acordarea acestei vacanţe în tot sistemul de învăţământ preuniversitar", a explicat ministrul.

Citește și Ministrul Educației: Elevii vor merge la școală până la instituirea carantinei.

Potrivit acestuia, examenul de Bacalaureat se va desfăşura la datele planificate, însă Evaluarea naţională se va susţine între 5 şi 8 iulie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri