Radu Szekely, Secretar de Stat Ministerul Educației, a declarat, în cadrul conferinței CSR- Growing Responsible, că preconizează ca în septembrie elevii să revină în școli.

„Nu este prea devreme să vorbim despre începutul unui nou an școlar. Ne pregătim și pentru posibilitatea să continuam în cadrul acelorași scenarii: verde, galben și acolo unde s-ar mai pune problema carantinării localităților, în scenariul roșu. Însă analizele actuale arată o scădere a numărului de cazuri și dacă această campanie de vaccinare continuă în același ritm, nu cred că elevii vor mai reveni la același tipuri de scenarii în toamnă, ci noi credem și pornim de la premisa că ne vom întoarce cu toții la școală în septembrie”, a declarat Radu Szekely.

Acesta spune că se vorbește mult despre revenirea la normalitate, însă va fi într-o normalitate nouă. În cazul în care există o teamă mare de infectare, condiții care previn elevul de la participarea fizică la școală, elementul online trebuie fructificat.

„Vom putea reveni la școală fizic, însă nu înseamnă că vom renunța la învățarea în mediul online, acolo unde este posibil”, spune Radu Szekely, Secretar de Stat Ministerul Educației.

Acesta a declarat că Ministerul Educației prioritizează revenirea în siguranță la școală și nu la școala de dinainte de pandemie.

Cea de-a treia ediție a Conferinței CSR- Growing Responsible a fost realizată de wall-street.ro în parteneriat cu Vodafone România.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Nicolae
 Raluca a studiat Jurnalism la Universitatea Hyperion din București și a urmat un master în Comunicare mediatică și publicitate, în cadrul aceleiași instituții. Ea și-a început activitatea în presă în 2019, în departamentul economic al grupului Mediafax. În perioada 2019-2020, Raluca a acoperit domeniile start-up și fintech în cadrul Adevărul Financiar , publicație care face parte din grupul Adevărul . S-a alăturat echipei...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri