20 Mai 2021

Radu Szekely, Secretarul de Stat al Ministerului Educației: Formarea profesorilor trebuie făcută în școli, nu în centre sau conferințe



Radu Szekely, Secretar de Stat Ministerul Educației, a declarat, în cadrul conferinței CSR- Growing Responsible, că sistemul de educație este în schimbare, iar profesorii ar trebui să fie formați în școli și nu în alt mediu, cum ar fi centrele sau conferințele.

„Se vorbește despre schimbarea sistemului de educație, însă schimbarea deja a început. Cred că trebuie să ducem formarea profesorilor în scoli, nu centre, nu conferințe. Să avem în școli profesori cu experință ca mentori pentru a modifica modalitatea de lucru”, spune Radu Szekely (FOTO).

Acesta spune că există șansa ca sistemul să fie schimbat, adăugând că există o mare discrepanță între documentele programatice și ce se intampla zi de zi, unde multe cadre didactice se tem deoarece vin dintr-o cultura a fricii de autoritate.

Cea de-a treia ediție a Conferinței CSR- Growing Responsible a fost realizată de wall-street.ro în parteneriat cu Vodafone România.



Citeste si