Patriarhia Română, dar şi celelalte Biserici din România pledează ferm pentru disocierea programelor şcolare de orice tip de ideologie, precum "ideologia de gen", afirmă purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.

"Patriarhia Română, dar şi celelalte Biserici din România pledează ferm pentru disocierea programelor şcolare de orice tip de ideologie, precum "ideologia de gen" sau de "recomandările" ideologizant-alienante cuprinse în Documentul Biroului Regional OMS pentru Europa şi BZgA, intitulat "Standarde pentru educaţia sexuală în Europa - un cadru pentru factorii de decizie politică, specialişti şi autorităţi din domeniul educaţiei şi sănătăţii". (https://www.bzga-whocc.de/fileadmin/user_upload/Dokumente/BZgA_Standards_Romanian.pdf). Ideologizarea informaţiilor transmise elevilor în cadrul şcolar, care trebuie să rămână unul curat şi neutru ideologic, inclusiv pe teme legate de sexualitate, este în totală contradicţie cu scopul real şi ultim al educaţiei: formarea omului în spiritul celor mai înalte valori morale şi al eticii virtuţii ca expresie a echilibrului şi normalităţii", a transmis Vasile Bănescu, potrivit Agerpres.

Precizările Patriarhiei survin în urma unor "discuţii" referitoare la introducerea în programa şcolară a unei materii noi, numite "educaţie sexuală", care ar "sfida" "voinţa părinţilor şi drepturile lor constituţionale de a decide asupra educaţiei propriilor copii".

Potrivit sursei citate, "există deja în şcolile din România materii (în afară de Biologie) al căror conţinut este perfect adecvat predării noţiunilor necesare elevilor pe teme legate de sexualitate (Consiliere şi dezvoltare personală, Educaţie pentru sănătate; Pregătiţi pentru viaţă. Educaţie pentru viaţă şi comunitate; Adolescenţă şi autocunoaştere; Mai întâi caracterul.)".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri