După ce absolvenții de clasa XII-a au susținut luni, 28 iunie proba la limba și literatura română, marți, Examenul de Bacalaureat din 2021 continuă cu proba obligatorie a profilului: istorie sau matematică, în funcție de specializare aleasă.

Absolvenții de clasa a XII-a au susținut azi proba la istorie. Examenul a început la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli a fost permis începând cu ora 07:30 și până la ora 8:30. Elevii au avut nevoie de actul de identitate pentru a putea intra la examenul de Bacalaureat, la fel ca la proba anterioară.

Timpul alocat elaborării unei lucrări scrise pentru examenul de Bacalaureat este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor in sala de examen. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a examenului de Bacalaureat, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare, anunță Ministerul Educației.

Retail jobs

Bacalaureat 2021. Subiecte la istorie

Bacalaureat 2021. Subiecte la istorie

Bacalaureat 2021. Subiecte la istorie

Sursa foto: edupedu.ro

Bacalaureat 2021. Când se vor afișa rezultatele

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/ susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Examenul de Bacalaureat 2021 este organizat în 802 centre. Pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidați, dintre care 114.137 de candidați din promoția curentă, respectiv 19.526 de candidați din promoțiile anterioare. În București vor susține probele scrise ale examenului de Bacalaureat peste 15.300 de candidați, anunță Ministerul Educației.

Citeste si:
A fost România Mare mai prosperă decât România de azi? Ce arată...
A fost România Mare mai...

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri F