Rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de bacalaureat 2021, după soluționarea contestațiilor, este 32,9% - în creștere cu 2,6%, comparativ cu primele rezultate (30,3%), anunță Ministerul Educației printr-un comunicat de presă.

Prin urmare, 10.531 de candidați (cu 828 mai mulți, față de prima afișare a rezultatelor) au promovat examenul în această sesiune. Dintre aceștia, 7.359 de candidați provin din promoția curentă, iar 3.172 de candidați provin din promoțiile anterioare.

Rata de succes pentru promoția care a absolvit cursurile liceale în anul școlar 2020 - 2021 a crescut la 34,9% (de la 32,3% - înainte de contestații), în timp ce ponderea candidaților promovați din promoțiile anterioare este 28,9% (26,3% - anterior soluționării contestațiilor). În sesiunea similară a anului trecut procentul candidaților promovați (toate promoțiile) s-a situat la 34,1%.

Rezultate BAC 2021, sesiunea august-septembrie. Câte contestații s-au depus

Au fost depuse 11.756 de contestații (10.355 în sesiunea august-septembrie 2020), defalcate astfel:

  • proba E)a) - 3.622
  • proba E)b) - 44
  • proba E)c) - 3.943
  • proba E)d) - 4.147.

În cazul a 10.886 de lucrări, notele au fost modificate (prin creștere sau micșorare).

Citeste si:
Bacalaureat 2021 | Rezultate finale după contestații
Bacalaureat 2021 | Rezultate...

S-au prezentat 32.043 de candidați din totalul celor 38.949 de candidați înscriși. Din cauza unor fraude sau tentative de fraudă au fost eliminați 77 de candidați.

Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Rata de promovare este calculată din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele finale au fost afișate astăzi, 3 septembrie, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Candidații au acces la rezultatele obținute prin intermediul codurilor individuale repartizate, întrucât datele personale au fost anonimizate, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD/GDPR).

Mai multe detalii despre situația completă a acestei sesiuni de BAC pot fi urmărite AICI.

Citeste si:
Ping pong cu școlile din București: CMBSU redeschide șapte școli
Ping pong cu școlile din...

Sursa foto: Agerpres

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri