Tendința de dezvoltare profesională manifestată odată cu apariția contextului pandemic pare să persiste și în 2021. Devierea de la normalul cotidian influențează comportamentul nostru în această perioadă. Studiile recente arată că principalele aspecte luate în calcul în vederea alegerii unui job sunt securitatea locului de muncă și perspectivele de avansare. Astfel, apetența pentru oportunitățile de dezvoltare profesională devine justificată. În vederea menținerii forței de muncă, angajatorii devin din ce în ce mai conștienți de această nevoie a personalului, incluzând diverse cursuri pe lista de beneficii suplimentare.

În ultimul an și jumătate a fost observată o cerere crescută pe piața cursurilor de limbi străine. Acest fapt este confirmat de Britanica Learning Centre, centru specializat de limbi străine care a numărat în ultimul an peste 2.500 de cursanți, o creștere cu 15 procente față de anul trecut. Potrivit statisticilor privind perspectivele de dezvoltare a industriei, se estimează că în 2025 piața globală de învățare a limbii engleze va ajunge la 5,1 milioane de euro.

Mediul corporate a fost unul dintre principalii beneficiari ai unor astfel de oportunități, din ce în ce mai mulți angajatori alegând să investească în dezvoltarea profesională a forței de muncă. Britanica Learning Centre a înregistrat în ultima perioadă o creștere semnificativă a cererii din partea companiilor, peste 10% din portofoliul de clienți existent înainte de pandemie solicitând astfel de servicii. Totodată, un număr important de angajați și-au început parcursul lingvistic chiar în timpul lockdown-ului, cursurile desfășurându-se în mediul online. „În cea mai mare parte cererile vin de la angajați direct către angajatori, manageri sau departamente de HR care, pe lângă nevoia de creștere profesională, doresc o diversificare a activităților zilnice ce țin de job sau timp liber”, susțin reprezentanții centrului de limbi străine.

Potrivit Britanica Learning Centre, principalele sectoare de activitate care au investit în dezvoltarea abilităților lingvistice ale angajaților în 2021 sunt FMCG (42.97%), DYI (20.63%), industria pharma (9.54%), zona de IT și telecomunicații (5.31%), industriile de prelucrare (4.38%) și cea de energie și utilități (4.74%). Totodată, reprezentanțele diplomatice, construcțiile, metalurgia sau marketing research-ul sunt industrii care au apelat la astfel de servicii în ultima perioadă, însă într-un procent mult mai mic, cumulând cu alte mici industrii un total de 12.43%. În ceea ce privește limbile străine căutate, engleza continuă să se afle pe primul loc în rândul românilor, urmată de franceză, germană, italiană, spaniolă, rusă sau portugheză. De menționat ar fi și cererea în continuă creștere pentru învățarea limbii române de către cetățenii străini.

Motivele pentru care angajatorii oferă astfel de beneficii sunt variate, însă pot fi de bun augur pentru dezvoltarea afacerii. Totodată, din ce în ce mai multe persoane aflate la conducerea companiilor care mențin relații internaționale încep să constate că numeroase aspecte sunt pierdute din vedere din cauza unei lipse de expertiză lingvistică. „Semnalul este prezent în piață din partea diferitelor industrii, fie că vorbim de mari jucători de pe piața din sectorul distribuției de medicamente sau de sectorul metalurgic. Fluctuația de personal dintr-o companie, precum și „transhumanța” între propriile departamente (avansarea unui angajat în aceeași companie, în alt departament) sau globalizarea care a facilitat contactul angajaților cu companiile din afară și a determinat necesitatea cunoașterii unei limbi străine la un nivel de studiu de minim B2 sunt factori relevanți ai acestei schimbări”, declară Olimpia Chirea, Sales Director al centrului de limbi străine.

Britanica Learning Centre este un centru de limbi străine acreditat Eaquels, asociație parteneră a Consiliului Europei și a ISO, fiind parte dintr-o elită mondială ce numără 150 de centre sub acest statut, de University of Cambridge și Autoritatea Națională pentru Calificări. Serviciile puse la dispoziție întrunesc toate criteriile de selecție ale companiilor în ceea ce privește alegerea unui astfel de furnizor, astfel:

  • studenții au parte de toată susținerea și resursele necesare pentru a deveni comunicatori excelenți în orice limbă străină sau domeniu în care ei aleg să converseze;
  • interacțiunea cu o echipă de traineri cu certificări internaționale;
  • cursuri personalizate;
  • învățare rapidă prin metoda Britanica și adaptată businessului în care cursanții activează;
  • toate celelalte beneficii aduse de învățarea unei limbi străine: îmbunătățirea memoriei, creșterea atenției, stimularea abilităților de rezolvare a problemelor.

Cu peste 150 de traineri în 50 de orașe din țară și mai mult de 800.000 de ore predate anual, Britanica Learning Centre dispune de o paletă variată de servicii, oferind atât cursuri pentru elevi și studenți, cât și programe corporate. Totodată, centrul pune la dispoziția cursanților acreditări de tip Cambridge, dar și training-uri pentru cei care doresc să devină profesori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.
Setari Cookie-uri