Un curs de dezvoltare personală în București te poate ajuta în nenumărate moduri, precum construirea unei relații sau cariere de succes, îmbunătățirea comunicării, descoperirea abilităților și șlefuirea talentelor cu care ai fost înzestrat, cum să planifici proiecte de succes și cum să ai grijă de finanțele tale.

Destinat în special tinerilor la început de drum, care au tendința de a cheltui mult, fără a acorda prea multă atenție realizării unui buget de rezervă, cursul oferă educație financiară tuturor celor care vor să pornească pe drumul antreprenoriatului sau pur și simplu doresc să își gestioneze mai eficient finanțele.

Trăim într-o societate de consum în care cei mai expuși sunt copiii și adolescenții, dar nici adulții nu se dezmint. Încă de la vârste fragede trebuie să faci față avalanșei de reclame și strategiilor de marketing, de multe ori mascate, care te îndeamnă să cumperi cât mai mult. De câte ori însă, înainte de a achiziționa un lucru, te-ai întrebat dacă chiar îți este necesar?

Există câteva tehnici pe care le poți învăța în cadrul unui curs dezvoltare personala Bucuresti, prin care poți depista și ocoli aceste capcane comerciale. Mitul conform căruia cu cât cheltuiești mai mult, cu atât ești mai fericit va fi spulberat.

Totodată, cursul apelează la o metodă inovativă și eficientă de predare prin învățarea experimentală. Participând la jocuri, experimente și proiecte de grup, vei învăța lucruri valoroase despre cum să ai grijă de banii tăi.

De ce sunt importante finanțele personale?

Deși întrebarea poate lăsa împresia că le este destinată doar oamenilor de afaceri, află că nu e deloc așa. Orice activitate care implică utilizarea banilor necesită cunoașterea unor strategii prin care să știi cum să echilibrezi balanța veniturilor și a cheltuielilor. Atunci când în ecuație mai apar creditele, investițiile și cheltuielile neprevăzute, o gestionare corectă a banilor este esențială.

Însă nu este niciodată prea devreme să înveți cum să îți administrezi bugetul, iar un curs de dezvoltare personală în București destinat copiilor și adolescenților este adaptat în funcție de vârsta acestora. Studiile de educație financiară au arătat că îți este mult mai ușor să atingi un echilibru financiar ca adult, dacă înveți cât mai devreme care este valoarea banilor.

În acest fel, vei ști cum să faci față cheltuielilor care se ivesc pe parcurs pentru a nu fi nevoit să recurgi la împrumuturi. Așa că, dacă ai copii, gândește-te serios să îi înscrii la acest curs. Își vor dezvolta simțul responsabilității financiare, ceea ce îi va ajuta mai târziu să devină niște adulți echilibrați din punct de vedere financiar.

Cum îi ajuți pe copii să învețe să își economisească banii?

Programa unui curs de dezvoltare personală în București axată pe educația financiară a copiilor are în vedere învățarea acestora să își pună deoparte banii primiți de la părinți, bunici, de ziua lor, din alocație sau din alte surse. Totodată, vor afla cum să fie cumpătați cu suma pe care o strâng.

De asemenea, vor învăța când este momentul să investească bani în lucruri care contează și vor descoperi de ce este mai bine să achiziționezi un bun de calitate, de care să te bucuri ani la rând, decât să cumperi ceva ieftin care trebuie înlocuit după puțin timp. Participă la un curs dezvoltare personală București cu tema educației financiare sau înscrie-ți juniorul pentru a învăța tehnici din rețeta succesului.

Sursa foto Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri