2 Decembrie 2021

Top 5 cărți psihologice care te ajută să-ți dezvolți un business de succes



Succesul poate fi întâmplător, însă fără o bază solidă el nu va trece testul timpului. Dacă însă nu ești atât de norocos, poți să-ți faci singur norocul cu ajutorul abilităților personale. Descoperă-ți punctele forte și construieste-ți singur viitorul, cu ajutorul strategiilor psihologice.

Am realizat pentru tine un top 5 cărți psihologice care să te ajute să îți dezvolți un business de succes, în cât mai scurt timp. Puterea stă chiar în mâinile tale! Tu ești stăpânul vieții tale, iar strategiile descoperite în carti psihologice te vor ajuta să îți conștientizezi propriile atuuri și vei învăța cum să profiți de ele.

5. Arta negocierii. Tehnicile negociatorului șef FBI, de Chris VossTahl Raz – este o carte eminamente practică. În aceste pagini vei găsi exact tehnicile de care ai nevoie ca să închei orice afacere dorești. Fostul negociator FBI în luarea de ostatici Chris Voss are puțini egali când în joc sunt negocierile cu mize mari. Tehnicile lui funcționează impecabil, atat în domeniul afacerilor, cât și în viața personală.

Cititorii care au parcurs deja acest volum spun că este ”o carte foarte utilă pentru multe situații de viață”. Un volum pe care l-ar vedea ca parte a bibliografiei școlare datorită stategiilor prezentate. În urma lecturii, vei învăța să relaționezi mai bine, să fii mai empatic, mai orientat către interacțiune și înțelegerea celuilalt.

4. Tată bogat, tată sărac. Educația financiară în familie, de Robert T. Kiyosaki – este cartea care reprezintă un punct de plecare pentru toți cei care doresc să dețină controlul asupra propriului lor viitor financiar. În paginile acestei cărți psihologice, autorul aruncă în aer mitul care spune că trebuie să câștigi mult ca să te îmbogățești, combate ideea potrivit căreia dacă deții o casă, ești înstărit.

Volumul de față este considerat de cititorii care au parcurs-o drept ”cea mai convingătoare carte despre antreprenoriat pe care o vei citi”;

3. Cum să-ți faci norocul. Secretele prosperității, de Alex RoviraFernando și Trias de Bes – este o carte ce a cucerit cititorii din lumea întreagă. Aceasta a fost tradusă în peste 40 de limbi și vândută în milioane de exemplare.

În volumul de față, autorul vorbește despre capacitatea oamenilor de a-și forma propriul destin și dezvăluie cele 10 secrete ale prosperității. În spatele mesajului acestei cărți psihologice stă o filosofie simplă, însă puternică și cu care rezonează cititori de toate vârstele, din toate țările și culturile;

2. Secretele succesului. Cum să vă faceți prieteni şi să deveniți influent, de Dale Carnegie – este o carte foarte utilă, plină de sfaturi simplu de pus în practică. O carte ce merită citită în special de antreprenori și lideri, căci vor descoperi o mulțime de strategii care să-i ajute să-și îmbunătățească vizibil comunicarea cu subalternii.

Este una dintre acele cărți psihologice în care autorul își pune în slujba cititorului măiestria discursurilor și oferă o mulțime de exemple practice. Astfel, vei reuși să-ți îmbunătățești abilitățile de comunicare și relațiile inter-umane. O carte motivațională cum rar vei mai întâlni și una dintre cele mai bune cărți psihologice.

Dale Carnegie spunea că succesul înseamnă să obții ceea ce vrei, iar fericirea înseamnă să ai ceea ce ai obținut deja. Sfaturile lui îți arată cum să devii un interlocutor agreabil, de ce e bine să faci complimente dezinteresate, când e cazul să te retragi dintr-o dispută, ce anume trezeşte dorinţa de cooperare a partenerilor, cum să faci o bună impresie de la prima întâlnire, cât de important e zâmbetul, prin ce strategii te poţi autopromova în ochii celorlalţi etc.

1. De la idee la bani. Ediția a III-a, revizuită, de Napoleon Hill - este cea mai cunoscută carte a autorului și una dintre cele mai bine vândute din toate timpurile. Aceasta prezintă cei 13 pași pe care trebuie să-i faci spre îmbogățire. Autorul mizează, înainte de toate, pe cultivarea unei conștiințe a banilor, a unei întregi filosofii despre succes și prosperitate. Volumul de față cuprinde atât celebra lucrare ”De la idee la bani”, cât și un ghid de acțiune, care vine în sprijinul cititorilor cu sfaturi privind atingerea și menținerea succesului.

Volumul este considerat de cei care deja l-au parcurs drept ”cartea de căpătâi a oricărui om care vrea să facă ceva cu viața sa”. Totodata, este una dintre acele cărți care se citește cu pixul și foaia în mână. Fii pregătit pentru o lectură complexă, ale cărei sensuri nu le vei pricepe, în totalitate, de la prima citire.

Nu mai ezita si perfecționează-ți abilitățile de leadership cu ajutorul acestor cărți psihologice. În ele vei găsi cu siguranță strategiile de care ai nevoie pentru a-ți dezvolta un business de succes.

sursa foto Unsplash.com



Citeste si