Elevii ar putea avea mai multe ore de educație fizică la școală, începând chiar cu anul școlar 2022-2023. Anunțul a fost transmis de Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului.

Mai mult sport la școală pentru a combate sedentarismul. Anunțul ministurului Eduard Novak

Mai mult, numărul orelor de sport ar crește gradual, urmând ca în următorii ani, elevii din România să aibă chiar și cinci ore de sport la școală, pe săptămână.

„Din 2023, după părerea mea, văd așa, să avem o creștere de la două ore la trei ore, din 2024 să avem iarăși un plus și tot așa. Trebuie să ne gândim și la construcția infrastructurii și ce sporturi vom face în școli”, a declarat Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului pentru Europa FM.

Eduard NovakEduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului. Sursa foto: Facebook / Eduard Novak

Creșterea numărului de ore pentru această disciplină va fi inclusă în strategia națională pentru sport, care va fi finalizată săptămâna aceasta, la mai bine de un an și jumătate de la inițierea planului. Ministrul Eduard Novak atrage atenția că această măsură vine în contextul în care românii sunt cei mai sedentari cetățeni ai Uniunii Europene.

Citește și: Mihaela Nabăr, World Vision România: Școala ar trebui să pună mai mult accentul pe unele materii care sunt considerate soft: sport, muzică, arte plastice, dans

Suntem cei mai sedentari, predispuși la obezitate, cei mai obezi, nu facem sport în școală și avem performanță din ce în ce mai puțină. La noi, în sportul în școală practicăm doar trei sporturi: atletism, gimnastică și joc, iar în țările nordice sau în țările unde situația este puțin mai diferită, acolo se practică 6-8 sporturi”, a mai precizat ministrul de resort pentru sursa citată.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri