În perioada 16-22 mai 2022 vă avea loc elefantFest, cel mai mare târg online de carte. Peste un milion de vizitatori sunt asteptați să participe la evenimentul ajuns la cea de-a cincea ediție. În cele 7 zile ale târgului vor avea loc aproximativ 100 de lansări și evenimente cu autorii.

Standurile editurilor din România vor fi organizate pe tematici și colecții. Cărțile axate pe subiecte de business sunt printre cele mai populare printre cititorii din România. Iată cinci titluri de succes pe care să nu le ratezi la aceasta ediție a elefantFest!

Douăsprezece și jumătate: e timpul să folosești ingredientele emoționale pentru a avea succes în afaceri - Gary Vaynerchuk, Editura Publica
Gary Vaynerchuk este unul dintre cei mai populari și carismatici antreprenori și vorbitori. În această carte, el povestește despre cele douăsprezece abilitați emoționale care l-au ajutat să obțină succesul atât în plan profesional, cât și personal: recunoștința, autoconștientizarea, responsabilitatea, optimismul, empatia, bunăvoința, tenacitatea, curiozitatea, răbdarea, certitudinea, smerenia, ambiția. Într-o maniera practică, Gary explică modul în care aceste abilitați pot fi combinate, în proporții diferite și în funcție de circumstanțe, pentru a obține rezultatele dorite.

Cartea aduce o perspectivă nouă, întrucât prezintă și conceptul de "jumătate" - abilitatea de leadership cel mai puțin dezvoltată și pentru cultivarea căreia trebuie să faci cel mai mare efort. Cu ajutorul excercițiilor propuse în carte, Gary ne învață cum să ne descoperim și să ne cultivăm propriile „jumătăți”. Dacă vă întrebați care este jumătatea lui, ei bine, Gary împărtășește și acest secret: este sinceritatea binevoitoare.

Cum se fac banii. Fară vinovăție. Fară scuze. Fară păcăleli. Un program eficient în șase săptămâni - Ramit Sethi, Curtea Veche Publishing
Într-un mod direct, lipsit de credințele obișnuite asociate banilor, Ramit Sethi ne propune un program în 6 săptămâni, prin care să renunțăm la prejudecățile greșite legate de bani și în urma căruia să dobândim obiceiuri financiare noi.

Cum se fac banii oferă sfaturi practice și detaliate despre cum să-ți organizezi finanțele personale, cum să negociezi mai bine sau cum să investești inteligent. Ramit Sathi aduce în discuție și conceptul de "cheltuială conștientă" - o strategie care te îndeamnă să te gândești la viitor atunci când decizi să faci o cheltuială.

Relația cu banii este analizată în amănunt, dar autorul nu se oprește aici: ne oferă și idei valoroase despre cum am putea îmbunătăți această relație, astfel încât să devenim mai bogați. Simplitatea și eficiența caracterizează programul "financiar" propus de Sethi.

Superstar în vânzări. 21 de metode că să vinzi mai mult, mai repede și mai ușor pe piețele competitive - Brian Tracy, Curtea Veche Publishing
Brian Tracy are o vastă experiență în vânzări și de-a lungul timpului a consiliat mii de profesioniști pentru a obține rezultate mai bune în acest domeniu. A susținut peste 5.000 de conferințe pe subiecte de leadership, strategie sau dezvoltare personală.

Cartea sa Superstar în vânzări este un ghid practic și concis, axat pe sfaturi concrete și testate, care să-i ajute pe vânzători să-și optimizeze activitatea și să obțină rezultate mai bune. Sfaturile prezentate sunt cu atât mai utile dacă ținem cont de faptul că Tracy a fost un vânzător de succes. În plus, a avut ocazia să discute și să observe mii de oameni de vânzări, ceea ce i-a permis să ajungă la observații și concluzii utile. La finalul cărții, vei ști cum să obții mai ușor întâlniri de vânzări sau cum să faci prezentări mai eficiente.

Principiul Oz: Cum să obții rezultate prin responsabilitate individuală și organizațională - Roger Connors, Tom Smith, Craig Hickman, Act și Politon
Roger Connors și Tom Smith au fondat compania Partners in Leadership, care oferă cursuri de pregătire pentru manageri din întreaga lume. Ei au introdus pentru prima dată cursuri despre asumarea responsabilității, atât în viața profesională, cât și în cea personală. În această carte, ei prezintă Principiul Oz, al cărui nume se inspiră de la celebrul personaj "Vrăjitorul din Oz". Și care este Principiul Oz? "O alegere personală pe care o face cineva în scopul de a-și depăși condiția, demonstrând că deține instrumentele necesare pentru a obține rezultatele dorite - observă, se implică, soluționează și acționează."

Conform autorilor, aplicând constant acest principiu, atât indivizii, cât și organizațiile în ansamblu pot obține rezultate mai bune. Cum poate fi aplicat acest principiu în viața de zi cu zi? Roger Connors și Tom Smith vin cu o serie de sugestii: abandonarea atitudinii de victimă și înlocuirea ei cu responsabilitatea, cultivarea capacității de a te ridica deasupra împrejurărilor sau curajul de a te implica.

MBA vizual. Peste 500 de ore de curs în scheme și imagini - Jason Barron
În această carte, Jason Barron ne propune un experiment inedit, dar fascinant în același timp: un curs ilustrat de MBA. Materialul se bazează pe „notițele grafice“ ale autorului din timpul masteratului sau la prestigioasa Facultate Marriott de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității Brigham Young.

Jason Barron este exemplul perfect că imaginile sunt procesate de către creierul nostru de 60.000 de ori mai repede decât textul scris, așa cum arată și oamenii de știință. În timpul studiilor, el a ales să reprezinte vizual informațiile de la fiecare materie de curs predată. Ceea ce a ieșit este un alt fel de curs de master: intuitiv, atrăgător, ușor de reținut - o versiune pe care au îmbrățișat-o oameni din intreaga lume, chiar înainte de lansarea acestei cărți.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri