21 Iunie 2022

Bacalaureat 2022. Barem greșit la matematică, la un exercițiu de la profilul pedagogic



Ministerul Educației și Cerecetării a publicat un barem greșit la matematică, la examenul de Bacalaureat 2022, pentru sesiunea din vară. Este vorba despre o greșeală la baremul de corectare pentru un exercițiu care a fost inclus în examenul de Bacalaureat (proba matematică), susținut de elevii de la profilul pedagogic.

O profesoară de matematică a fost cea care a observat că baremul a fost postat greșit de Ministerul Educației. Concret, este vorba despre o greșeală la exercițiul al doilea, de la subiectul I. Astfel, a = 6, nu cu 2, așa cum apare în barem, scrie HotNews.

Iată cum arată baremul publicat inițial de Ministerul Educației.

Sursa foto: subiecte.edu.ro

Bacalaurat 2022. Calendar probe scrise

Probele scrise din cadrul sesiunii iunie-iulie 2022 a examenului național de Bacalaureat 2022 au început luni, 20 iunie, cu examenul la Limba şi literatura română, fiind organizate în 475 de centre. Potrivit datelor transmise de comisiile județene/comisia ISMB de organizare a examenului de bacalaureat, 117.219 candidați (toate promoțiile) sunt așteptați să participe la prima probă (Limba şi literatura română). Există candidați din promoțiile anterioare care susțin doar una sau două probe, celelalte fiind promovate și recunoscute în sesiunile precedente.

Marți, 21 iunie, a fost programată proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie) iar miercuri, 22 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.



Citeste si