Prefectul Bogdan Cojocaru a anunţat că se suspendă cursurile din toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi, până pe 9 ianuarie, orele urmând a fi recuperate ulterior, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată luni seară de membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Iaşi întruniţi într-o şedinţă extraordinară.

Şcolile, liceele şi grădiniţele din Iaşi şi judeţ vor fi închise marţi întrucât Iaşiul se află sub avertizare cod galben de ninsori şi viscol din data de 7 ianuarie, ora 18, până în data de 9 ianuarie, ora 10.

"Astăzi au fost probleme mari atât în mediul urban, în municipiul Iaşi, dar şi pe drumurile din judeţ. Din păcate, meteorologii ne-au anunţat că ninsorile vor continua, iar zăpada va fi viscolită. În plus, temperaturile vor scădea şi mai mult. Urmează o perioadă geroasă. Am văzut ce s-a întâmplat astăzi când oraşul a fost paralizat în multe momente. Dacă pe străzile principale se circula cu greu, pe arterele secundare era aproape imposibil. Şi în judeţ au fost probleme, fiind afectate foarte multe persoane care fac naveta, inclusiv cadre didactice. De altfel, am discutat astăzi şi cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ şi mi-au confirmat problemele cauzate de zăpadă şi viscol. Siguranţa cetăţenilor trebuie să primeze, iar în acest moment nici reprezentanţii Primăriei Iaşi şi nici cei ai Consiliului Judeţean nu pot garanta că marţi se va putea circula în siguranţă, că elevii nu vor îngheţa prin staţii sau în mijloace de transport blocate în zăpadă. De aceea, s-a luat decizia ca şcolile să suspende cursurile, cu recuperarea orelor, modul de recuperare urmând a fi decis la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ", a declarat prefectul judeţului Iaşi, Bogdan Cojocaru.

Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va fi comunicată prin intermediul Inspectoratului Şcolar tuturor directorilor unităţilor de învăţământ şi cadrelor didactice.

"Am solicitat tuturor instituţiilor să fie în alertă în toată această perioadă şi să intervină rapid în funcţie de specificul situaţiilor sesizate. De asemenea, utilajele de deszăpezire vor continua să acţioneze pe toate categoriile de drum din judeţ. Se va acorda o atenţie sporită cazurilor medicale. Sunt oameni care trebuie să ajungă la spitale, au nevoie de dializă, de alte servicii medicale. Aceste situaţii vor fi priorităţile tuturor instituţiilor în această perioadă", a precizat prefectul judeţului Iaşi.

De asemenea, conform aceleiași surse Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a închis temporar o porţiune a Drumului Naţional 28A, pe fondul viscolului şi al vizibilităţii reduse, de la unu la cinci metri.

Decizia închiderii temporare a DN 28A, km 0 - 23, între oraşul Târgu Frumos şi municipiul Paşcani, este valabilă până la ora 24,00.

"Măsura este condiţionată de încetarea fenomenelor meteo menţionate", precizează sursa citată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri