10 Martie 2011

RBS: Ponderea tranzactiilor electronice tinde sa creasca



Companiile tind sa inceapa sa efectueze platile si tranzactiile bancare si in mod electronic, desi inca nu este vizibila o modificare semnificativa de comportament, considera Mircea Spinei, directorul diviziei de Tranzactii Bancare din cadrul RBS Romania.

“Nu se poate spune ca este vizibila o modificare semnificativa a modului in care sunt efectuate platile, insa exista o tendinta de crestere a proportiei operatiunilor initiate electronic”, a explicat Mircea Spinei (foto), care a preluat la inceputul acestui an conducerea diviziei de Tranzactii Bancare din cadrul subsidiarei RBS de pe plan local.

Anterior, el ocupa functia de director adjunct al acestei divizii din cadrul RBS Romania.

Valorile si volumele tranzactiilor bancare au inregistrat scaderi importante in 2009 si 2010, pe fondul recesiunii severe care a afectat companiile din Romania.

Spinei a precizat ca operatiunile bancare initiate electronic sunt mai avantajoase pentru companii atat din punctul de vedere al rapiditatii procesarii cat si al comisioanelor bancare asociate.

“RBS are o politica de incurajare a acestui tip de operatiuni, iar parte din aceasta strategie o reprezinta si politica de comisionare, operatiunile initiate electronic avand comisioane reduse cu 10 – 35%, in functie de operatiunie, fata de echivalentul lor pe suport hartie”, afirma directorul diviziei de Tranzactii Bancare.

Mircea Spinei a adaugat ca operatiunile bancare pe care clientii RBS le realizeaza cel mai des, dupa numar, sunt reprezentate de ordinele de plata denominate in lei, urmate de instrumentele de debit si ordinele de plata denominate in valuta.

Subsidiara din Romania a grupului bancar RBS a realizat in 2010 un profit de peste 150 de milioane de lei (aproximativ 35 de milioane de euro), conform rezultatelor preliminare publicate de banca. In 2011, banca va continua sa se adreseze in special clientilor de tip premium.



Citeste si