17 Mai 2011

Finantele au vandut certificate la 6 luni de 1,12 mld. lei



Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut luni certificate de trezorerie cu scadenta la sase luni de 1,12 miliarde de lei, peste valoarea programata, de 800 milioane de lei, la un randament mediu in scadere, de 6,29% pe an, conform Mediafax.

Valoarea totala a cererilor a fost de 2,96 miliarde de lei, iar titlurile ajung la scadenta pe 16 noiembrie.

Randamentul maxim acceptat de Finante in cadrul licitatiei de luni a fost de 6,33% pe an.

Cea mai recenta licitatie pentru certificate cu o scadenta apropiata a avut loc pe 18 aprilie, cand Trezoreria a scos la vanzare certificate cu maturitatea la cinci luni, la un randament de 6,32% pe an.

Ministerul Finantelor a programat pentru luna mai emisiuni de titluri de stat pe piata interna de 4,8 miliarde de lei, sub valoarea imprumuturilor contractate in luna aprilie, de 6,13 miliarde de lei.

De asemenea, ministerul s-a imprumutat cu 939,2 milioane de euro prin emiterea de titluri de stat in valuta cu scadenta la trei ani, pe piata interna, cu 56% mai mult decat valoarea anuntata, la un randament de 4,89% pe an.

MFP a angajat de la inceputul anului imprumuturi de 25,2 de miliarde de lei prin emisiuni de obligatiuni si certificate de trezorerie.



Citeste si