21 Iulie 2011

Intesa Sanpaolo Bank are un nou director general



Ezio Salvai este, din aceasta luna, noul director general al Intesa Sanpaolo Bank Romania. El va fi responsabil pentru coordonarea tuturor activitatilor si strategia bancii.

Anterior, Ezio Salvai (foto) a fost in ultimii 3 ani presedinte al Consiliului de Administratie in Banka Koper (Slovenia). El si-a inceput experienta bancara inca din 1972, in cadrul Istituto Bancario Sanpaolo din Torino si a fost implicat in diverse functii executive, atat pe piata italiana, cat si pe cea internationala.

Salvai a fost seful departamentului ce a coordonat bancile din Europa Centrala si de Est imediat dupa formarea Intesa Sanpaolo Group. Ezio Salvai a avut un mandat de 5 ani in calitate de CEO si membru al boardului si in cadrul Inter Europa Bank (Ungaria).

In ultimii 5 ani el a facut parte din Consiliul de Supraveghere al mai multor banci ale Intesa Sanpaolo - in calitate de vicepresedinte in cadrul VUB (Slovacia), presedinte al Intesa Sanpaolo Banka (Bosnia si Hertegovina) si membru al boardului mai nou-infiintatei Intesa Sanpaolo Card.

Nicola Calabro, fostul director general al Intesa Sanpaolo Bank, si-a incheiat la inceputul lui 2011 mandatul de patru ani in Romania. El a fost numit director general al Banca di Trento e Bolzano, parte a Grupului Intesa Sanpaolo, in cadrul caruia a lucrat inca de la inceputul carierei sale in 1987.



Citeste si