13 Septembrie 2011

Societe Generale pregateste reduceri de personal. Concedieri la BRD?



BRD Groupe Societe Generale nu a operat disponibilizari si nu are vreun plan de reducere a personalului, optimizarea costurilor aferente fiind realizata doar pe baza plecarilor naturale, a declarat Sorin Popa director general adjunct al bancii, dupa informatiile aparute in presa.

"De la inceputul anului am avut reducerile naturale si asta e tot. Noi nu am operat reduceri de personal si nu suntem intr-un proces de reducere a personalului. Urmarim o reducere a costurilor cu personalul, dar pe baza plecarilor naturale, nu printr-un plan de reducere a personalului", a spus Popa, citat de Mediafax.

Potrivit Bloomberg, Frederic Oudea, director general al Société Générale, actionarul majoritar al BRD, a declarat luni ca grupul francez intentioneaza sa reduca numarul de angajati din Romania, Rusia, Cehia si Egipt, ca parte a unui proces de consolidare a capitalului la nivel de grup. Oudea a detaliat numai situatia din Rusia, unde este programata desfiintarea 2.000 de locuri de munca la operatiunile de retail bancar.

Directorul general adjunct al BRD a precizat insa ca plecarile naturale sunt o constanta, o evolutie normala pe piata Bucurestiului si a Romaniei, iar banca a luat decizia de a nu inlocui personalul atunci cand nu este necesar.

"Noi nu dorim sa facem o reducere a personalului prin disponibilizari. Singura optimizare a personalului se face prin plecari nefortate", a mai spus Popa.

Société Générale, a treia banca dupa active in Franta, vrea sa elibereze, pana in 2013, capital de patru miliarde de euro prin vanzari de active si reduceri de costuri pentru a reasigura investitorii in privinta situatiei financiare.

Société Générale are o expunere de doar 900 de milioane de euro fata de Grecia si nu are plasamente "semnificative" in datorii ale Irlandei si Portugaliei, potrivit unui comunicat al grupului.

Grupul francez controleaza in Romania banca BRD - Groupe Société Générale, BRD Sogelease, BRD Finance, BRD Pensii, BRD Corporate Finance, ALD Automotive, BRD Asset Management si BRD Asigurari de Viata. Société Générale detine si o participatie de 15% la ECS, companie de finantare pentru echipamente IT.



Citeste si