BCR Asigurari, membra a grupurilor Vienna Insurance si Erste, a inregistrat in primele noua luni ale anului 2011, un profit brut in valoare de 11 milioane lei, conform standardelor IFRS, iar subscrierile companiei au crescut cu 0.89% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
“In primele noua luni ale anului 2011, rezultatele financiare obtinute intr-un climat dificil pentru piata asigurarilor generale din tara noastra, dovedesc ca suntem o companie stabila. Aceste rezultate confirma ca obiectivele propuse privind profitabilitatea pentru anul 2011 pot fi realizate”, a declarat Mihail Tecau (foto), presedinte al Directoratului BCR Asigurari.

Conform datelor neauditate, in primele noua luni ale anului 2011, BCR Asigurari a inregistrat un volum al primelor brute subscrise de peste 345 milioane de lei in crestere cu 0.89% fata de aceeasi perioada a anului 2010 - 342 milioane de lei, mentinandu-se astfel in topul companiilor de asigurare care practica asigurari generale.

Evolutia primelor brute subscrise pentru principalele linii de afaceri a fost una pozitiva, un rol determinant in portofoliul societatii continuand sa-l detina segmentul auto. Astfel, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la asigurarile CASCO s-a inregistrat o crestere de la 131,7 milioane lei la 163,4 milioane lei, reprezentand un procent de aproximativ 24%.

Asigurarile de tip Property au crescut cu peste 17,1% si au atins suma de 73,4 milioane de lei fata de 62,7 milioane lei in 2010, dovedind care este potentialul pe acest segment.

In primele noua luni, clasa de asigurari Accidente si sanatate a inregistrat o crestere de 21,5% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Pentru asigurarile de tip raspunderi se consemneaza o evolutie de peste 58,9%, din potentialul de dezvoltare.

Alte categorii de asigurari au avut o crestere de 13,1 % comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, de la 7,6 mil lei in 2010 la 8,6 milioane de lei in 2011. Asigurarea de raspundere civila auto obligatorie este una din liniile de afaceri in care BCR Asigurari nu a inregistrat crestere.

Valoarea totala a despagubirilor platite in primul semestru al anului 2011 a scazut cu 9.3% si a fost in valoare de 230,4 milioane lei, in comparatie cu 254,1 milioane lei, pentru aceasi perioada a anului trecut, conform raportarilor financiare IFRS.

La sfarsitul primelor noua luni din 2011, compania BCR Asigurari se situa pe locul 8 in topul celor mai mari asiguratori din Romania, conform datelor publicate de UNSAR, fiind urmata de UNIQA Asigurari si BCR Asigurari de Viata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri