Cererea totala a bancilor a fost de 3,22 miliarde de lei, iar valoarea programata a licitatiei era de 1,2 miliarde de lei, informeaza Mediafax.

Pe piata secundara titlurile la un an erau cotate luni la 6,85%, iar unii dealeri se asteptau la un randament mediu mai redus, in linie cu rezultatele de la licitatia precedenta, pentru certificate cu scadenta de sapte luni. Lunea trecuta, Finantele au atras 1,06 miliarde de lei prin certificate la sapte luni, la un randament mediu de 6,6%, iar ofertele competitive castigatoare au provenit de la trei banci cu capital romanesc.

Trezoreria a vandut la ultima licitatie din noiembrie titluri la 12 luni la un randament de 6,65%, de 249,1 milioane lei.

Citeste si:

Urmatoarea licitatie programata de Ministerul Finantelor se va derula luni, 19 decembrie, cand Trezoreria vrea sa vanda certificate de trezorerie cu scadenta la 12 luni, de 1,3 miliarde lei.

De la inceputul anului, Finantele au angajat imprumuturi de 50,46 miliarde lei si 1,401 miliarde euro, prin emisiuni de titluri de stat.