Cotatiile monedei nationale se situau aproape de 4,35 lei/euro la finalul sesiunii interbancare locale, dupa o sedinta cu fluctuatii reduse, dar pe volume in crestere de valuta tranzactionata, potrivit delearilor.
In jurul orei 16:30, operatiunile se incheiau la 4,3500 - 4,3520 lei/euro, putin peste ultimele cotatii de luni, de 4,3475 - 4,3500 lei/euro., potrivit Mediafax.

Primele transferuri de marti au fost realizate la 4,3510 - 4,3530 lei/euro, iar cel mai inalt nivel al sesiunii a fost de 4,3580 lei/euro.

Valutele din regiune s-au apreciat usor in raport cu euro, dupa ce increderea investitorilor germani in economie a crescut in decembrie pentru prima data in ultimele zece luni, o surpriza pentru piete si un semnal ca cea mai mare economie europeana rezista crizei.

Pe de alta parte, dealerii spun ca pesimismul investitorilor ar putea reveni insa in scurt timp, din cauza crizei datoriilor de stat din zona euro, care se dovedeste o provocare tot mai dificila pentru liderii politici.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat un curs de referinta cu 0,88 bani mai mare, de 4,3497 lei/euro, de la o patitate de 4,3409 lei/euro luni.

Leul a continuat sa se deprecieze si in raport cu dolarul, referinta plasandu-se cu 2,55 bani mai sus, la 3,2955 lei/dolar.

Pentru moneda elvetiana, BNR a publicat un curs de referinta in crestere cu 0,43 bani, de 3,5233 lei/franc.

Bancile comerciale practicau dobanzi mai mici pentru plasamentele cu scadenta la o zi, de 5,51 - 6,01%, de la 5,6 - 6,1% luni. Dobanzile pentru plasamentele pe termen de o saptamana au coborat de la 5,67% - 6,17% la 5,59 - 6,09%.

"Credem ca pe termen scurt este posibil sa mai urmeze miscari descendente usoare avand in vedere ca Ministerul Finantelor se poate sa sporeasca lichiditatea din sistem, datorita faptului ca e posibil sa acopere deficitul bugetar cu resurse din rezervele sale in valuta. De asemenea, se pare ca o buna parte din participantii la piata interbancara nu mai par sa cumpere titluri de stat deorece se observa acelasi numar redus de banci locale drept castigatori in cadrul licitatiilor recente de titluri de stat, ceea ce probabil imbunatateste situatia lichiditatii celorlalte institutii financiare", se arata intr-un raport ING Bank.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri