Pintilie a vandut cu 85% mai multe polite RCA pe Internet

Pintilie Broker de Asigurare (PBA) a intermediat prin site-urile rca-ieftin.ro si asiguratorii.ro peste 35.000 polite RCA in primele 11 luni ale anului 2011, cu peste 85% mai mult fata de aceeasi perioada a anului anterior, desi piata totala a scazut cu 17,5%, a anuntat compania.

Valoarea politelor intermediate pe Internet in primele 11 luni din 2011 a fost de 10 milioane de lei, dintr-un total de 12,5 milioane online si offline. Vanzarea de polite RCA online din acest an se afla in crestere comparativ cu anul trecut, in conditiile in care piata asigurarilor de raspundere civila auto inregistreaza o scadere de 17,5%.

“Acest canal va fi exploatat cu adevarat la maximum din momentul in care politele vor putea fi emise exclusiv electronic, fara obligativitatea de a avea atasata o vigneta. O oportunitate ar fi controlul politelor RCA prin acelasi sistem folosit si in cazul rovinietelor pentru taxa de drum”, a declarat Valentin Radu (foto), asociat si director de marketing la Pintilie Broker.

In aceeasi perioada de anul trecut, Pintilie Broker de Asigurare a intermediat online peste 19.000 de polite in valoare in valoare de peste 6,5 milioane de lei. Total primelor intermediate offline si online in primele 11 luni ale lui 2010 a fost de 19 milioane lei.

“Scaderea pietei RCA cu 17,5% este generata de un cumul de factori, pornind de la puterea de cumparare mai scazuta ce a facut pe multi soferi sa renunte la a-si mai face asigurari pana la pretul mediu al asigurarii RCA - ce a scazut de la 350 lei in 2010 la 250 lei in 2011. Acest lucru denota o adaptare mult mai mare a asiguratorilor la conditiile actuale ale pietei. Pe de alta parte, cresterea volumului de achizitii de polite RCA online este fireasca, datorandu-se nevoii soferilor de a economisi timp si bani, la care se adauga si confortul de a comanda asigurarea fara a fi nevoiti sa iasa din casa.“, a adaugat Valentin Radu.

Prin rca-ieftin.ro au fost incheiate cu 87% mai multe polite RCA online in 2011 fata de anul trecut.

Prin achizitia de polite RCA online soferul poate vedea modul in care pretul unei asigurari auto obligatorii variaza in functie de anumiti parametri. Soferii pot calcula tarifele de la toate societatile de asigurari din Romania, dupa care pot comanda cea mai ieftina polita prin intermediul unui formular a carui completare nu dureaza mai mult de 3 minute. "Livrarea se face in aceeasi zi si este gratuita pentru soferii din Bucuresti, iar clientii din restul tarii pot fi de asemenea scutiti de taxele de curierat, daca valoarea politei depaseste suma de 150 de lei', se arata in comunicatul companiei.

Pintilie Broker de Asigurare este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de asigurari online din Romania prin site-urile asiguratorii.ro si rca-ieftin.ro, acesta din urma inregistrand peste 800.000 de vizitatori unici in ultimul an, potrivit Google Analytics. In 2010, Pintilie Broker de Asigurare a intermediat prime brute subscrise in valoare totala de 23,15 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri