Actionarii Volksbank au aprobat, in intrunirea de joi a Consiliului de Supraveghere, reorganizarea interna a diviziilor grupului, proiect care va conduce, printre altele, la reducerea personalului cu 20% pana la finele anului 2013, afectand aproximativ 250 de angajati, se arata intr-un comunicat al bancii austriece.

"Am inclus intr-o divizie separata unitatile de business care nu vor mai face parte din operatiunile de baza ale grupului. Astfel, vom avea mai putine active, consolidand capitalizarea", a declarat, in comunicat, directorul general al Volksbank AG, Gerald Wenzel, noteaza Mediafax.

Operatiunile de baza vor fi consolidate in divizia Market, in timp ce divizia Non-Core Business va contine toate afacerile la care grupul va renunta pe termen lung pentru a-si consolida capitalizarea.

Volksbank Romania, Volksbank Leasing International si Volksbank Malta vor fi incluse in divizia Non-Core Business si vor fi vandute, in functie de situatia din piata.

Reprezentantii Volksbank Romania au explicat ca banca va continua sa opereze in Romania, posibilitatea intreruperii activitatii fiind exclusa si ca, deocamdata, nu exista discutii pe tema vanzarii institutiei de credit in perioada imediat urmatoare.

Citeste si:

Anunturile recente ale actionarului majoritar, grupul Volksbank (OVAG) din Austria, prin care Volksbank Romania este trecuta intr-o divizie separata, considerata non-core, nu implica o noua abordare a actionarilor vis-a-vis de activitatile din Romania, ci o formalizare a strategiei anuntate inca din vara, potrivit unui comunicat al Volksbank Romania.

Potrivit strategiei anuntate in vara, Volksbank Romania va fi revitalizata si vanduta in cativa ani, cand conditiile de pe piata vor fi propice.

In plus, banca va beneficia la inceputul anului viitor de o majorare de capital de peste 200 de milioane de euro.

"Recenta decizie a actionarilor demonstreaza dorinta de a continua sa sustina subsidiara din Romania. Cu 400 de milioane de euro sub forma de infuzii de capital in ultimii doi ani, grupul Volksbank este unul dintre cei mai mari investitori directi de pe piata locala", a precizat Johann Lurf, presedinte Volksbank Romania