S&P a coborat ratingul OTP la "junk"

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a redus ratingul pentru credite pe termen lung ale grupului bancar ungar OTP, prezent si in Romania, in categoria "junk", nerecomandata investitorilor, dupa ce a retrogradat in aceasta saptamana calificativul suveran al Ungariei, conform Mediafax.

S&P a revizuit ratingul pentru credite pe termen lung de la "BBB-" la "BB+", cel mai ridicat nivel in categoria nerecomandata pentru investitii, iar cel pentru imprumuturi pe termen scurt de la "A-3" la "B", atat in cazul OTP Bank cat si al subsidiarei OTP Mortgage Bank, se arata intr-un comunicat al agentiei. Perspectiva ambelor banci este negativa.

De asemenea, S&P a retrogradat K&H Bank si a inrautatit perspectiva Magyar Takarekszovetkezeti Bank.

Decizia este motivata de retrogradarea Ungariei la "BB+/B", in categoria "junk".

S&P a coborat ratingul de credit pe termen lung al Ungariei cu o treapta, de la "BBB-" la "BB+", cu perspectiva negativa, din cauza "politicilor impredictibile", agentia facand referire in special la independenta bancii centrale.

Ratingul Ungariei a fost retrogradat astfel la "junk" de o a doua agentie de evaluare financiara, dupa decizia Moody's din luna noiembrie de a cobori calificativul statului la "Ba1".

Grupul OTP este prezent in Romania prin OTP Bank Romania, OTP Leasing Romania, OTP Consulting Romania, companie cu activitati de consultanta pentru investitori, autoritati locale si IMM-uri, si OTP Asset Management Romania, societate de administrare a investitiilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri