Actionarii Volksbank Romania au aprobat la finele anului trecut majorarea fondurilor proprii cu 220 milioane euro, se arata intr-un comunicat al bancii.

Astfel, actionarii Volksbank au decis majorarea capitalului social cu 84 milioane euro, prin emiterea a peste 3,6 milioane de actiuni noi, prelungirea unor imprumuturi subordinate ce va determina crestera fondurilor proprii ale bancii cu 91 milioane euro si acordarea unui nou credit subordonat in valoare de 45 milioane euro.

“Deciziile aprobate in ultima adunare a actionarilor demonstreaza disponibilitatea actionarilor de a sprijini consolidarea activitatilor din Romania”, a declarat Johann Lurf, presedintele Volksbank Romania.

In prezent, Volksbank Romania este una din cele mai mari zece banci de pe piata locala, cu active de 4,7 miliarde de euro si o retea de 135 de unitati.

Incepand din 2010, strategia bancii s-a modificat, iar Volksbank Romania este in curs de repozitionare ca banca universala, care acorda egala atentie activitatilor de economisire, cat si celor de creditare si se adreseaza atat clientilor companiei, cat si clientilor persoane fizice.

Din octombrie 2011, controlul asupra Volksbank Romania a fost transferat catre vehiculul VBI Beteiligungs GmbH, in contextul vanzarii diviziei Volksbank International, fara subsidiara din Romania, catre Sberbank, din Rusia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Seful Enel: Sunt oameni interesati sa cumpere active ale companiei