RBS Romania, subsidiara locala a grupului britanic Royal Bank of Scotland, a acordat Rompetrol un credit multi-valuta in valoare totala de 55 milioane euro, cu o maturitate de un an.
Creditul va fi folosit de grupul Rompetrol pentru asigurarea capitalului de lucru a celor doua companii membre, Rompetrol Gas (divizia de gaz petrolier lichefiat) si Rompetrol Downstream (divizia de retail a Grupului in Romania).

In prezent, Rompetrol Downstream opereaza la nivel national 763 de puncte de distributie carburanti (statii proprii, statii Partener, statii Rompetrol Express, baze interne de 9 si 20 de metri cubi), in timp ce reteaua Rompetrol Gas este formata din 250 de statii distributie GPL auto, 7.000 de puncte de distributie butelii si 3 statii de imbuteliere GPL la Constanta, Arad si Bacau.

„Pentru acest an, grupul Rompetrol si-a propus finalizarea programului de crestere a capacitatii rafinariei Petromidia la 5 milioane tone de materie prima, consolidarea activitatilor de distributie a carburantilor in Romania, Franta, Spania, Bulgaria, Moldova si Georgia, dar si extinderea in Turcia si Ucraina” a declarat Dmitry Grigoryev, directorul financiar al grupului Rompetrol.

La finele lunii noiembrie, OMV Petrom a contractat o linie de credit multivaluta in valoare de 930 milioane euro, cu maturitate de 3 ani si posibilitate de prelungire cu inca doi ani, imprumutul urmand sa fie utilizat pentru acoperirea nevoilor generale, inclusiv finantarea programului curent de investitii.

Principalii subscriitori (bookrunners) ai creditului OMV au fost Bank of America Merrill Lynch, Bank of Tokyo-Mitsubishi, Barclays Capital, BNP Paribas, Citi, Commerzbank, Credit Agricole, Deutsche Bank, Lloyds Banking Group, Raiffeisen International, Societe Generale si UniCredit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri