Un declin de 4,7% a fost raportat pe segmentul asigurarilor non-viata, in urma restructurarii portofoliului detinut de companii, in timp ce vanzarile de asigurari de viata in Romania au cunoscut un avans de 7,9%, la valoarea de 100,9 milioane de euro.

Acest lucru poate fi atribuit, in special, dezvoltarii canalului de vanzari prin intermediul bancilor. Pe segmentul non-viata au fost subscrise prime brute in valoare de 410 milioane de euro.

Cota totala de piata a companiilor detinute de Vienna Insurance Group in Romania este de 30%.

La sfarsitul anului 2010, VIG a inregistrat pe piata din Romania, un volum al primelor brute subscrise in valoare de 536 milioane de euro. Rezultatul inregistrat era in scadere cu 12% fata de anul 2009, cand VIG a subscris prime brute de 606 milioane euro pe piata din Romania.

Citeste si:

Defalcat pe segmente de activitate, compania a cunoscut un declin de 12,8% in afacerile cu asigurari generale ca urmare a restructurarilor de portofoliu pentru eficientizarea costurilor. Volumul afacerilor pe acest segment a atins 442,5 milioane de euro in 2010.

Pe segmentul asigurarilor de viata, grupul a inregistrat prime brute subscrise de 93,5 milioane de euro, in crestere cu 8,2 procente, care au fost atribuite in mare masura canalului bancar de distributie.

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) isi desfasoara activitatea in Romania prin intermediul celor patru companii detinute, respectiv BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig si Asirom. Omniasig va fuziona cu BCR Asigurari, prin absorbtie, in prima jumatate a acestui an, iar noua companie formata astfel va deveni lider de piata, depasind liderul actual Astra Asigurari, din punct de vedere al primelor brute subscrise.