“Cred ca putem sa ne trezim inca, mai ales pentru ca presiunea este foarte mare, in special la companiile care au in actionariat investitori straini. Cea mai frecventa greseala a managerilor din asigurari a orientarea exclusive catre profit, in loc de o consolidare a companiilor pentru a stimula cresterea pietei”, a declarat Tecau.

Declaratiile au fost facute la conferinta XPRIMM Annual Forecast Meeting - Asigurari Generale.

El a adaugat ca in 2011 BCR Asigurari nu a avut pierderi importante pe segmentul RCA, insa la nivel de venituri totale compania a cunoscut o diminuare valorilor inregistrate. “Am pus presiune pe oamenii mei sa adduce venituri suplimentare din dezvoltarea altor segmente de asigurari, in afara celui auto”.

Citeste si:

Omniasig va fuziona cu BCR Asigurari, prin absorbtie, in prima jumatate a acestui an, iar noua companie formata astfel va deveni lider de piata, depasind liderul actual Astra Asigurari, din punct de vedere al primelor brute subscrise.

La nivel general, piata asigurarilor a scazut cu 3,71%, la noua luni in 2011, la 6,08 miliarde de lei, pe fondul reducerii subscrierilor din asigurarile auto (RCA +CASCO) cu 5,89%, la 4,8 miliarde de lei.