Romeo Jantea (51 de ani), unul dintre cei mai cunoscuti specialisti de pe piata de brokeraj in asigurari, este noul vicepresedinte al Directoratului UNIQA Asigurari si chief sales officer (CSO)
“Ma alatur grupului UNIQA cu incredere ca vom realiza obiectivele de crestere si dezvoltare stabilite. Este un moment important pentru reorganizarea grupului si pentru implementarea noii strategii, care pentru Romania vizeaza in primul rand dezvoltarea profitabila si sustenabila a afacerilor. Un pas important in acest sens este demararea in anul 2011 a unui program de dezvoltare a carui implementare o vom continua in urmatorii ani. Vom pune accent pe extinderea fortei de vanzare si pe adaptarea produselor si serviciilor la schimbarile pietei", a declarat Romeo Jantea (foto centru), noul vicepresedinte UNIQA Asigurari.

Romeo Jantea a fost presedinte si director general la BCR Asigurari (2002-2006) si a infiintat impreuna cu Mihai Seitan, fostul ministru al muncii, companiile de brokeraj in asigurari si pensii private Fincop Insurance Broker si Guild Insurance Broker, unda a detinut pe rand functiile de CEO, intre 2007 si 2008, respectiv 2009 si 2010. Anterior, el a mai fost development manager in cadrul Aviva (2001-2002) si director de vanzari in cadrul ING Asigurari de Viata, incepand cu 1997.

Astfel Directoratul UNIQA Asigurari este alcatuit din Florin Golovatic - presedinte, Romeo Jantea - vicepresedinte si Ileana Horvath - membru.

In acelasi timp, Paul Cazacu (34 ani) si Nicolae Ani (43 ani) s-au alaturat UNIQA Asigurari de Viata, primul in pozitia de membru al Directoratului si chief financial officer (CFO), iar al doilea a fost numit membru al Directoratului UNIQA Asigurari de viata si chief insurance technical officer (CITO).

Paul Cazacu (foto dreapta) beneficiaza de o vasta experienta in domeniul financiar, activand timp de 10 ani in audit, contabilitate si consultanta financiara si este membru al Camerei Auditorilor Financiari din Romania si membru al Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) – UK.

In activitatea sa in domeniul auditului financiar, Cazacu s-a ocupat in special de monitorizarea evolutiei contractelor de consultanta incheiate cu societati din domeniul asigurarilor si institutii financiare, elaborarea de politici contabile, intocmirea procedurilor de raportare financiara, precum si de revizuire a tranzactiilor de natura financiara. De asemenea, printre responsabilitatile sale se numarau pregatirea studiilor de fezabilitate pentru fuziuni, atragere de fonduri, proiecte de due diligence si consultanta in vanzarea sau cumparea de companii.

La randul sau, Nicolae Ani (foto stanga) a activat pana in acest moment in functia de director subscriere in cadrul UNIQA Asigurari, pozitie pe care o ocupa inca din februarie 2008, conducand si administrand activitatea de subscriere a companiei si activitatea de dezvoltare de produse. Ani are o solida pregatire profesionala, experienta de 17 ani in domeniul asigurarilor si este atestat expert evaluator, membru al ANEVAR, din anul 2005.

Ca urmare, Directoratul UNIQA Asigurari de viata este format din Remus Lapusan - presedinte, Paul Cazacu - membru si Nicolae Ani - membru Directorat.

UNIQA Group Austria, unul din cele mai mari grupuri de asigurare din Europa Centrala, a achizitionat in 2008 integral UNITA din Romania, compania schimbandu-si ulterior numele in UNIQA Asigurari. UNITA, infiintata in anul 1990 in Timisoara, a fost prima companie privata de asigurari din Romania. In prezent, capitalul social al companiei UNIQA Asigurari este de 260,27 milioane de lei. In anul 2010, UNIQA Group patrunde si pe piata de asigurari de viata din Romania prin compania UNIQA Asigurari de viata.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri