Astfel, Bogdan Pirvu a devenit director general al FATA Asigurari, ocupand pozitia ramasa vacanta prin aprobarea de catre actionariatul societatii a cererii de retragere a lui Diego De Gennaro din toate functiile detinute. Diego de Gennaro preluase conducerea companiei in luna iulie 2009, cand l-a inlocuit in functie pe Riccardo Montanari.

Bogdan Pirvu are o cariera de peste 12 ani in domeniul asigurarilor, fiind cunoscut pentru activitatea intensa desfasurata in domeniul asigurarilor agricole. Si-a inceput cariera in asigurari alaturi de Omniasig Asigurari Agricole, continuand in cadrul AGRAS, unde a ocupat functia de director general adjunct, pana in anul 2006, cand s-a alaturat companiei FATA Asigurari, in cadrul careia, din anul 2008, a ocupat pozitia de director general adjunct.

Odata cu schimbarea managementului, actionarii societatii au in vedere dezvoltarea ulterioara a companiei si consolidarea pozitiei in sectorul asigurarilor agricole din Romania, punand accent pe necesitatea crearii de valoare economica.

Citeste si:

Societatea FATA Asigurari a fost fondata de FATA Assicurazioni Danni SpA, companie detinuta 100% de catre Generali Assicurazioni SpA, a treia companie ca marime la nivel mondial. FATA Assicurazioni Danni SpA a fost preluata de catre grupul Generali in anul 2000. In anul 2006 a fost achizitionat pachetul de actiuni de la societatea Global Asigurari si FATA Asigurari a inceput sa opereze pe piata asigurarilor din luna octombrie a aceluiasi an.

FATA Asigurari este o companie de asigurari dedicata unei clientele si unei piete de nisa, avand ca profil asigurarile agricole (culturi, animale, paduri) si asigurarile generale (cu exceptia RCA), oferind o gama de produse specializate pe o structura modulara.