Fitch Ratings a mentinut miercuri ratingul UniCredit Tiriac Bank pentru datorii pe termen lung la nivelul "BBB+", dar a modificat perspectiva de la stabila la negativa, in urma confirmarii calificativului grupului italian UniCredit la "A-", cu perspectiva negativa.
Ratingul pentru datoriile pe termen scurt al UniCredit Tiriac Bank a fost afirmat la "F2", calificativul de sprijin la nivelul "2", iar cel de viabilitate la "bb-", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara, citat de Mediafax.

Fitch a confirmat totodata, cu perspectiva negativa, ratingurile subsidiarelor UniCredit Bank din Rusia si ATF Bank din Kazahstan si cu perspectiva stabila in cazul Yapi ve Kredi Bankasi din Turcia.

Perspectivele negative ale subsidiarelor reflecta perspectiva grupului UniCredit.

Deciziile de miercuri ale Fitch au fost luate in urma punerii sub supraveghere cu perspectiva negativa a ratingurilor acestor banci, in decembrie anul trecut, precum si a masurii recente de a mentine calificativul grupului UniCredit la nivelul "A-", cu perspectiva negativa.

Grupul italian controleaza in Romania banca UniCredit Tiriac Bank si mai multe firme de servicii financiare.

Profitul net al UniCredit Tiriac Bank a coborat cu 43% in primele noua luni ale anului trecut fata de perioada corespunzatoare din 2010, la 122 milioane lei (29 milioane euro).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri