Alpha Bank a primit avizul BNR pentru noile norme de creditare pentru persoane fizice

Alpha Bank, subsidiara locala a grupului elen cu acelasi nume, a redus marjele la imprumuturile ipotecare in lei cu doua puncte punte procentuale, in conditiile in care banca a obtinut validarea noilor norme de creditare pentru persoane fizice din partea Bancii Nationale a Romaniei.

In schimb, clientii care incaseaza salariile intr-un cont deschis la Alpha Bank beneficiaza in plus de o reducere suplimentara a marjei de 0,25 puncte procentuale.

„Aplicarea noilor norme de creditare va aduce clientilor informatii suplimentare in acest sens, cum ar fi implicatiile indatorarii, riscurile evolutiilor adverse ale cursului de schimb in cazul accesarii unui imprumut in euro, astfel incat acestia sa poata alege produsele care li se potrivesc cel mai bine” a precizat Sergiu Oprescu, presedinte executiv la Alpha Bank Romania.

Potrivit noilor norme de creditare elaborate de BNR, perioada maxima de acordare a creditelor de consum va fi de pana la 5 ani, in timp ce avansul minim pentru creditele ipotecare in lei va fi de 15%, iar pentru cele in euro de 25%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri