Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara locala a grupului italian cu acelasi nume, a incheiat o conventie cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) vizand finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor, respectiv a bunastarii si protectiei porcinelor.
Astfel, Intesa Sanpaolo Bank pune la dispozitia fermierilor ce detin adeverinte eliberate de APIA si respecta criteriile de eligibilitate specifice produsului, credite pe termen scurt reprezentand pana la 80% din valoarea ajutoarelor de stat cuvenite acestora.

Creditul este acordat in conditii financiare deosebit de avantajoase pentru beneficiari, urmand a fi rambursat integral in momentul incasarii de catre fermieri a ajutoarelor de stat din partea APIA.

Structura de garantii aferente facilitatii de creditare este de asemenea una simplificata.

“Noul produs vine sa completeze o gama larga de finantari dedicate sectorului agricol, care cuprinde si alte credite acordate in relatie cu APIA (creditul SAPS, creditul Axa II - adresate fermierilor cu activitate in domeniul cultivarii pamantului), linia de creditare “Recolta” pentru finantarea culturilor agricole, precum si creditul de investitii in echipamente, utilaje si masini agricole. Banca si-a adaptat astfel oferta cerintelor unei piete in dezvoltare si careia noi ii acordam un interes deosebit", a declarat Remus Nica, manager produse creditare in cadrul Intesa Sanpaolo Bank.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri