Astfel, Intesa Sanpaolo Bank pune la dispozitia fermierilor ce detin adeverinte eliberate de APIA si respecta criteriile de eligibilitate specifice produsului, credite pe termen scurt reprezentand pana la 80% din valoarea ajutoarelor de stat cuvenite acestora.

Creditul este acordat in conditii financiare deosebit de avantajoase pentru beneficiari, urmand a fi rambursat integral in momentul incasarii de catre fermieri a ajutoarelor de stat din partea APIA.

Structura de garantii aferente facilitatii de creditare este de asemenea una simplificata.

Citeste si:

“Noul produs vine sa completeze o gama larga de finantari dedicate sectorului agricol, care cuprinde si alte credite acordate in relatie cu APIA (creditul SAPS, creditul Axa II - adresate fermierilor cu activitate in domeniul cultivarii pamantului), linia de creditare “Recolta” pentru finantarea culturilor agricole, precum si creditul de investitii in echipamente, utilaje si masini agricole. Banca si-a adaptat astfel oferta cerintelor unei piete in dezvoltare si careia noi ii acordam un interes deosebit", a declarat Remus Nica, manager produse creditare in cadrul Intesa Sanpaolo Bank.