Parteneriatul cu Garanti Bank reprezinta primul imprumut acordat de IFC in special pentru a veni in sprijinul companiilor conduse de femei antreprenor in UE, Asia Centrala, Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

In Romania exista peste 500.000 de femei antreprenor, ceea ce reprezinta 34% dintre actionarii si asociatii firmelor autohtone.
Garanti Bank a lansat in 2010 un pachet de finantare destinat femeilor antreprenor si companiilor conduse de acestea.

Astfel, prin acest produs, Garanti Bank a atras in portofoliul sau 1.400 de companii care au femei actionari sau membri ai conducerii.
In plus, pana in prezent, banca a acordat imprumuturi in valoare de peste 9 milioane euro catre mai mult de 120 de IMM-uri detinute de catre femei.

Cele mai multe dintre aceste companii isi desfasoara activitatea in Bucuresti, urmate de Craiova, Covasna, Iasi si Galati, si opereaza in diverse industrii - 37% dintre ele au comertul ca activitate principala, 13% activeaza in domeniul serviciilor, 11% in productie si 10% in domeniul sanatatii si al asistentei sociale.

Portofoliul Garanti Bank detine un numar total de 15.000 de companii mici si medii.

Citeste si:

Garanti Bank Romania a inregistrat anul trecut un profit net de 3,1 milioane euro, dupa ce in 2010 a raportat o pierdere de 30 milioane euro.

Activele Garanti Bank au crescut anul trecut la 1,45 miliarde euro, in timp ce soldul creditelor s-a majorat cu 19%, la 936 milioane euro. Depozitele s-au plasat la un nivel de 467 milioane euro.

La finele anului trecut, Garanti Bank avea o retea de 77 de agentii, 194 de ATM-uri si 7.340 de POS-uri.

Citeste si Seful Garanti: Nu are rost sa fim intre primele 10 banci locale daca nu suntem profitabili