Bancile au subscris de aproape 10 ori mai mult, de 1,2 miliarde lei. Valoarea indicativa a licitatiei a fost de 300 milioane lei.

Trezoreria nu a mai vandut titluri cu o maturitate asa de mare din iunie 2005, cand a atras 50 milioane lei la un randament de 7,3%.

Analistii ING Bank se asteaptau ca cererea sa fie favorizata de insuficienta titlurilor de stat pe termen lung, intrucat nu exista titluri cu o scadenta reziduala mai lunga de 10 ani si valoarea titlurilor emise cu o scadenta mai mare de opt ani se situeaza la 2 miliarde lei, aproximativ 2,5% din totalul titlurilor denominate in lei.

MFP a programat pentru luna februarie sapte licitatii prin care intentiona sa atraga 5 miliarde lei prin, insa in primele sase operatiuni a strans deja 7,82 miliarde lei.

Citeste si:

Ultima licitatie din luna februarie este programata pentru luni, cand Ministerul Finantelor vrea sa vanda certificate la sase luni, de 500 milioane lei.

MFP a imprumutat in acest an 17,7 miliarde de lei, depasind programul anuntat pentru primul trimestru. De asemenea, Finantele au imprumutat in ianuarie 1,5 miliarde de dolari, in prima emisiune pe piata din SUA din ultimii 16 ani.