Soldul total al creditelor acordate de RBS in Romania a scazut usor in 2011, de la 1,12 miliarde lire sterline la 1,05 miliarde lire (1,24 miliarde euro), se arata in raport, scrie Mediafax.

Valoarea creditelor acordate populatiei a scazut cu 12%, de la 446 milioane lire la 392 milioane lire, in timp ce soldul imprumuturilor catre firme si companii a coborat cu 3%, de la 426 milioane lire la 413 milioane lire.

Soldul creditelor acordate in sistemul public, guvernului si autoritatilor locale, a crescut de aproape doua ori, de la 36 milioane lire la 66 milioane lire, potrivit raportului RBS.

Imprumuturile RBS catre alte banci au crescut de la 21 milioane lire la 30 milioane lire, in timp ce soldul creditelor catre alte institutii financiare, altele decat bancile, a coborat de la 21 milioane lire la 8 milioane lire, reiese din raport.

Totodata, sumele tinute de banca la BNR au coborat cu 18,5%, de la 178 milioane lire la 145 milioane lire.

Citeste si:

Banca Nationala a Romaniei a decis la sfarsitul lunii martie a anului trecut sa reduca ratele pentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor in valuta cu scadenta sub doi ani de la 25% la 20%.

Grupul RBS, controlat de statul britanic, este prezent in Romania din 2007, cand a preluat operatiunile bancii olandeze ABN Amro, care au trecut in 2008 sub brandul creditorului britanic.

Soldul creditelor acordate firmelor si populatiei la nivelul sistemului bancar a crescut anul trecut cu 3,3% in termeni reali, sustinut in principal de creditul in valuta, insa cea mai ampla dinamica pe segmente a fost inregistrata de finantarile in lei pentru companii, care au urcat nominal cu 12,5%.