BCR avea la sfarsitul anului trecut peste 2.000 de clienti private banking, in crestere cu 29% fata de aceeasi perioada a anului 2010, si gestiona 941 milioane de euro, in urcare cu 32% fata de 2010, scrie Mediafax.
"Nu am niciun dubiu ca ne plasam ca lider de piata si pe acest segment (private banking - n.r.), dat fiind baza mare de clienti disponibila si baza de clienti de la care am plecat (...) Pe volum, estimam ca avem peste 25% din piata", a spus Sorin Mititelu, directorului executiv al Directiei managementul segmentelor de retail din BCR.

Directorul BCR crede ca dimensiunea pietei locale de private banking se cifreaza undeva putin peste 4.000 de clienti, cu active in gestiune de aproape 4 miliarde de euro.

Mititelu a adaugat ca pentru acest an banca tinteste o crestere cu 15% pe private banking, adaugand ca in 2011 clientii de pe acest segment au obtinut un randament mediu de 8% la lei si 3,5-4% la valuta.

BCR Erste Private Banking avea la sfarsitul anului trecut 434 milioane euro plasati in produse de investitii, reprezentand 46% din totalul activelor in administrare, restul fiind depozite.

Oferta BCR cuprinde mai multe produse, incluzand obligatiuni guvernamentale sau corporatiste, titluri ale fondurilor de investitii. Alaturi de acestea banca adauga serviciile personalizate pe care le poate oferi prin intermediul managerilor de private banking dedicati fiecarui client in parte.

"In general clientii serviciilor de tip Private Banking isi doresc in primul rand un partener sigur, onest si nu in ultimul rand foarte bine pregatit. Scopul este acela de a isi proteja averea acumulata astfel incat acestia sa se poata dedica afacerilor lor curente" a declarat Razvan Furtuna, desemnat responsabil pentru serviciul BCR Erste Private Banking.

Potrivit lui Furtuna, din cele 6.000 de active financiare la care banca ofera acces, clientii au optat preponderent pentru 50 de produse, marea majoritate fiind din piata interna.
"Poate si criza i-a facut pe investitori sa se uite mai atent si la alte active decat real estate. Primul pas sunt obligatiunile de stat, pentru ca se cauta riscuri suverane, dupa care se migreaza catre obligatiuni corporatiste si alte instrumente", a explicat Mititelu cresterea din 2011.

Directorul BCR sustine ca nu s-a urmarit un grad inalt de concentrate, astfel ca primii cei mai mari zece clienti detin sub 10% din activele in gestiune.

BCR Erste Private Banking are, la nivel national, cinci echipe, cu 18 consilieri dedicati, care acopera toate judetele tarii, iar operatiunile curente ale clientilor de private banking sunt asigurate la nivelul sucursalelor de catre un alt consilier.

Noul sef al diviziei de privatre banking, Razvan Furtuna, are o experienta de 18 ani in tranzactionarea si structurarea produselor de piata monetara, valutara si piata de capital din Romania. Anterior, acesta a fost responsabil cu portofoliul de produse de trezorerie pentru clientii retail in cadrul BCR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri