Astfel, incepand cu data de 27 februarie, banca ofera clientilor produse ajustate in conformitate cu prevederile noului Regulament al Bancii Nationale a Romaniei nr. 24/2011 privind creditele destinate persoanelor fizice.

“Clientii care inregistreaza dificultati financiare in rambursarea creditelor vor beneficia in continuare de sustinerea CEC Bank in vederea identificarii unor solutii de restructurare adaptate la noile posibilitati de rambursare ale acestora”, a declarat Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank.

Potrivit regulamentului BNR, la creditele imobiliare acordate in lei, avansul este de cel putin 15%.

Citeste si:

Pentru creditele imobiliare in euro sau in alte valute, avansul este de minim 25%, respectiv 40%, in cazul in care veniturile clientului nu sunt exprimate in moneda imprumutului sau nu sunt indexate la acea valuta.

Creditele din programul “Prima Casa” si refinantarile sunt exceptate de la conditiile BNR. Astfel, in cazul programului guvernamental, creditele vor fi in continuare acordate cu un avans de minim 5% din valoarea locuintei.

In schimb, creditele de consum vor avea o scadenta de cel mult cinci ani, iar clientii trebuie sa aduca garantii de 133% din valoarea imprumutata.