Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Centrale a Romaniei (BNR), avea anul trecut cea mai mare parte a economiilor in depozite la BCR. Conform declaratiei de avere publicate de Agentia Nationala de Integritate, Isarescu mai are conturi deschise la alte doua banci: ING si Citibank.
Valoarea totala a depozitelor la cele trei banci ajungea in vara anului trecut la 239.627 de lei, 55.835 de euro si 14.875 de dolari. Cea mai mare parte a economiilor lui Isarescu sunt astfel in euro.

Guvernatorul a constituit in 2011 un depozit de 200.000 de lei la BCR, acesta fiind de altfel si singurul sau cont in lei.

Pentru cea mai mare suma in euro, seful BNR a optat pentru ING. Astfel, la ING NV Amsterdam, Isarescu avea un depozit cu 41.393 de euro, iar soldul celuilalt depozit deschis la aceasta banca era in vara anului trecut de 6.781 de dolari.

In declaratia de avere se mentioneaza si venituri anuale incasate in valoare de 16.046 lei din activitatea didactica din cadrul ASE, precum si 30.126 lei primiti de la Academia Romana, acolo unde Isarescu ocupa functia de Presedinte Sectie.

Venitul anual incasat din partea BNR este mentionat in declaratia de avere, insa cifra a fost blurata.

Guvernatorul BNR mai detine si bijuterii, tablouri si alte bunuri sub forma de metale pretioase a caror valoare a fost estimata de catre Mugur Isarescu la 114.850 euro.

Informatia a fost publicata initial in Capital.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri