Mai multi bancheri, printre care Andreas Treichl, seful liderului de piata din sectorul bancar austriac – Erste Bank Group, s-au declarat in favoarea unei reforme a legii falimentului din sectorul financiar, scrie austrianindependent.com.

Legislatia din Austria nu dispune de reguli precise care sa determine circumstantele in care o banca poate opta pentru un faliment controlat.

In cazul celorlalte companii, acestea pot decide sa adopte procedurile unei insolvente controlate, pentru a evita sa fie sfasiate de catre actionari si investitori.

Secretarul de Finante de la Partidul Social, Andreas Schieder, a precizat ca alaturi de partenerul de coalitie, Partidul Popular Conservator, a decis sa nominalizeze „renumite personalitati din sectorul financiar”, pentru a lucra la o lege a insolventei pentru banci.

Citeste si:

Schieder a spus ca legea ar putea fi formulata pana in vara si adoptata de parlament in toamna.

Acesta a mai afirmat ca astfel de modificari ar putea ajuta bancile sa evite falimentul, inainte ca statul sa intervina pentru pompa sute de milioane de euro in institutiile de credit.

Guvernul austriac a decis luna trecuta sa nationalizeze partial Volksbank AG. Banca a suferit o pierdere de un miliard de euro anul trecut, iar costurile de salvare ale institutiei financiare vor costa statul tot in jurul acestei sume.