Banca este detinuta in proportie de 99,58% de Emporiki Bank Grecia, in timp ce institutia de credit elena are ca actionar unic grupul francez Credit Agricole.

Astfel, indirect, Emporiki Bank Romania este o subsidiara a Credit Agricole.

Pentru a convinge clientii de apartenenta frantuzeasca, banca a inventat un personaj – Jean-Jacques (foto stanga) – care va demeni imaginea Emporiki Bank Romania si se va regasi in toate campaniile de comunicare viitoare.

“Pentru moment nu vrem sa ne schimbam denumirea, insa daca ne indeplinim obiectivele de comunicare, banca va fi perceputa ca fiind una franceza. Operatiunea de schimbare a numelui bancii este foarte scumpa”, a precizat Pierre Martin (foto dreapta), directorul executiv al Emporiki Bank Romania.

Banca a inregistrat anul trecut pierderi de 5,1 milioane euro, in scadere cu 62% comparativ cu nivelul din 2010.

“Din cauza caderii pietei imobiliare provizioanele au urcat, dar dupa ce piata isi va reveni ne vom recastiga aceste fonduri. In 2012 ne propunem sa recuperam pierderile si sa ajungem pe zero”, a completat Martin.

Citeste si:

Emporiki Bank Romania a raportat anul trecut provizioane de 22 milioane euro. Activele bancii se ridicau la un nivel de 259 milioane euro, in crestere cu 42% fata de 2009, institutia de credit acordand in ultimii doi ani imprumuturi noi in valoare de 140 milioane euro.

Din 2009 si pana in prezent, banca si-a majorat capitalul social cu 40 milioane euro si a mai primit un imprumut subordonat de la actionarul majoritar de 10 milioane euro.

“Anul 2012 va fi foarte greu, desi se estimeaza ca vom avea o crestere economica de 1% - 1,5%. Trebuie sa gasim modalitati de reducerea a costurilor, pentru a scadea comisioanele si dobanzile. Nu ne dorim sa fim in competitie directa cu BCR sau BRD, insa vrem sa ne apropiem de oameni si sa ne adaptam mediului economic actual. Principalul obiectiv este reducerea costurilor, iar al doilea este implementarea unei noi imagini a bancii”, a adaugat Martin.

Emporiki Bank Romania functioneaza pe piata banca locala din 1996, iar in prezent are o retea de 29 de sucursale.