Alexandre Paul Maymat va prelua functia de director general al BRD-Groupe Societe Generale (BRD) si a fost propus pentru pozitia de administrator al bancii, incepand cu 1 mai, ca urmare a retragerii lui Guy Poupet, presedinte - director general al institutiei de credit.
Numirea lui Maymat este conditionata de obtinerea aprobarii de la Banca Nationala a Romaniei, scrie Mediafax.

"Consiliul de Administratie va propune AGA alegerea domnului Alexandre Maymat in functia de administrator al BRD-Groupe Societe Generale, incepand cu data de 1 mai 2012. Alexandre Maymat va prelua si functia de director general al bancii", se arata intr-un comunicat transmis de banca.

Schimbarile in CA vor fi votate intr-o AGA programata pentru 26 aprilie, potrivit unui convocator AGA transmis, joi, de banca Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Anterior, Maymat a fost administrator si director general al Societe Generale Camerun.

Absolvent al Scolii Politehnice si al Scolii Nationale de Statistica si Administratie Economica, Maymat a ocupat in perioada 1991 - 2001 o serie de pozitii in calitate de inalt functionar al Statului Francez, mai intai in Ministerul Finantelor, apoi la Comisia Europeana. In 2001 s-a alaturat grupului Societe Generale, fiind pe rand inspector principal in cadrul Inspectiei Generale, director al Centrului de Afaceri pentru Companii din Paris - Centre, director regional al zonei Franche-Comté si director general si administrator al Societe Generale Camerun, precum si administrator al filialelor Societe Generale din Ciad si Guineea Ecuatoriala, potrivit comunicatului transmis de BRD.

In aceeasi AGA, actionarii vor vota si propunerea de dividend. BRD-Groupe Societe Generale propune actionarilor distribuirea unor dividende in valoare cumulata de 116,3 milioane lei (26,6 milioane euro), in scadere cu 7% fata de suma acordata anul trecut din castigul aferent anului 2010.Valorea dividendului brut este de 0,1669 lei/actiune.

BRD a inregistrat anul trecut un profit net de 465,2 milioane lei (109,7 milioane euro), in scadere cu 7%. Astfel, valoarea dividendelor pe care banca le-ar putea distribui reprezinta 25% din profitul net din 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri