Numirea lui Maymat este conditionata de obtinerea aprobarii de la Banca Nationala a Romaniei, scrie Mediafax.

"Consiliul de Administratie va propune AGA alegerea domnului Alexandre Maymat in functia de administrator al BRD-Groupe Societe Generale, incepand cu data de 1 mai 2012. Alexandre Maymat va prelua si functia de director general al bancii", se arata intr-un comunicat transmis de banca.

Schimbarile in CA vor fi votate intr-o AGA programata pentru 26 aprilie, potrivit unui convocator AGA transmis, joi, de banca Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Anterior, Maymat a fost administrator si director general al Societe Generale Camerun.

Citeste si:

Absolvent al Scolii Politehnice si al Scolii Nationale de Statistica si Administratie Economica, Maymat a ocupat in perioada 1991 - 2001 o serie de pozitii in calitate de inalt functionar al Statului Francez, mai intai in Ministerul Finantelor, apoi la Comisia Europeana. In 2001 s-a alaturat grupului Societe Generale, fiind pe rand inspector principal in cadrul Inspectiei Generale, director al Centrului de Afaceri pentru Companii din Paris - Centre, director regional al zonei Franche-Comté si director general si administrator al Societe Generale Camerun, precum si administrator al filialelor Societe Generale din Ciad si Guineea Ecuatoriala, potrivit comunicatului transmis de BRD.

In aceeasi AGA, actionarii vor vota si propunerea de dividend. BRD-Groupe Societe Generale propune actionarilor distribuirea unor dividende in valoare cumulata de 116,3 milioane lei (26,6 milioane euro), in scadere cu 7% fata de suma acordata anul trecut din castigul aferent anului 2010.Valorea dividendului brut este de 0,1669 lei/actiune.

BRD a inregistrat anul trecut un profit net de 465,2 milioane lei (109,7 milioane euro), in scadere cu 7%. Astfel, valoarea dividendelor pe care banca le-ar putea distribui reprezinta 25% din profitul net din 2011.