Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, va sustine joi, in premiera, un briefing de presa in cadrul careia va prezenta decizia de poltica monetara stabilita in sedinta Consiliului de Administratie al bancii centrale, anunta Mediafax.

BNR preia astfel practica Bancii Centrale Europene si a Rezervei Federale a SUA, care organizeaza briefinguri de presa la scurt timp dupa anuntarea deciziilor luate in sedinta de politica monetara.

Analistii Erste si Raiffeisen anticipeaza ca BNR va reduce dobanda de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale, la 5,25%.

In plus, Raiffeisen crede ca BNR va cobori dobanda si la sedinta din 2 mai, cu inca 0,25 puncte, la 5%, daca situatia de pe pietele externe nu se va deteriora semnificativ.

Analistii Raiffeisen apreciaza ca scaderea dobanzii nu va avea efecte semnificative asupra dobanzilor de pe piata interbancara sau randamentelor obligatiunilor de stat, doarece nivelurile actuale din piata reflecta deja aceasta decizie.

BNR a redus dobanda de politica monetara cu 0,5 puncte procentuale de la inceputul acestui an, in sedintele Consiliului de Administratie din ianuarie si februarie. Dobanda cheie este acum la minimul istoric de 5,5%


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Nicolai cere BNR sa faca publice conditiile plasarii rezervei de aur