"Situatia economica din Romania este afectata de impactul masurilor de consolidare (fiscala - n.r.) si, in consecinta, de evolutia economica slaba. Situatia afecteaza si sectorul asigurarilor, in particular segmentul de leasing auto", se arata intr-un comunicat transmis de grupul austriac, informeaza Mediafax.

Pierderea a fost cauzata de ajustarea creantelor aferente primelor, de scaderea afacerilor pe segmentul de leasing auto si de evolutia revendicarilor politelor de asigurare auto.

Pe asigurari de viata, primele subscrise de grup au crescut cu 8,4% anul trecut, la 101 milioane euro, in principal datorita vanzarilor efectuate prin BCR.

In domeniul asigurarilor generale, primele brute subscrise de VIG in Romania au scazut cu 7,6%, la 401,9 milioane euro.

Citeste si:

Grupul austriac estimeaza ca are o cota de piata de 29% in sectorul roman al asigurarilor.
VIG controleaza in Romania patru companii de asigurari, respectiv Asirom, Omniasig, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata.

In luna august a anului trecut, actionarii Omniasig Vienna Insurance Group si cei ai BCR Asigurari au aprobat fuziunea preliminara a celor doua companii, care ar trebui sa fie finalizata la 1 aprilie 2012.

Potrivit proiectului de fuziune, BCR Asigurari isi va schimba denumirea in Omniasig Vienna Insurance Group dupa finalizarea procesului.

Sursa foto: freedigitalphotos.net