Militarii si politistii se vor inscrie si ei la fondurile private obligatorii de pensii

Militarii, politistii si alte categorii de salariati din domeniul apararii si sigurantei nationale si ordinii publice se vor inscrie si ei, de la 1 mai, in sistemul fondurilor de pensii administrate privat (Pilonul II), conform CSSPP.

Militarii, politistii si alte categorii de salariati din domeniul apararii si sigurantei nationale si ordinii publice nu aveau obligatia sa adere la Pilonul II, scrie Mediafax.

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat, joi, doua norme privind aderarea si evidenta participantilor la Pilonul II.

Norma pentru modificarea si completarea Normei 22/2009 privind aderarea si evidenta participantilor la fondurile de pensii administrate privat raspunde necesitatilor de actualizare a legislatiei secundare specifice in vederea integrarii noii categorii de persoane asigurate, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, in sistemul de pensii administrate privat, se arata intr-un comunicat transmis de CSSPP.

"Odata cu intrarea in vigoare a normei, cadrele militare in activitate, soldatii si gradatii voluntari, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale vor putea semna noile acte de aderare, prima etapa in vederea dobandirii calitatii de participant in sistemul fondurilor de pensii administrate privat", se mentioneaza in comunicat.

Ulterior, aceste acte vor trebui validate de catre Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) si casele de pensii sectoriale ale Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii.

In prezent, numarul de participanti la fondurile de pe Pilonul II se ridica la 5,5 milioane de persoane, iar activele insumeaza 7 miliarde de lei.

Primele contributii la Pilonul II au fost virate in mai 2008, iar aderarea la fondurile de pensii administrate privat a inceput in septembrie 2007 pentru salariatii care plateau contributii de asiguari sociale in sistemul public de pensii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri